Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas Foto: Taco van der Eb

Verwonder in Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

Er is zoveel te ontdekken voor kinderen. En dat doen kinderen niet alleen op school. Dat doen ze overal en altijd, hun hele leven lang. Bij Verwonder om de hoek ontdekken kinderen wat er bij hen ‘om de hoek’ te doen is. Dit jaar vindt het project voor het eerst plaats in Voorschoten met de titel ‘Hé, dat kan ik ook!’. Op 15 mei kunnen kinderen uit groep 5 tot en met 8 gratis deelnemen. De Cultuurfabriek Voorschoten nam het initiatief om het project in Voorschoten neer te zetten en organiseert het project samen met Verwonder om de hoek. 

Passies ontdekken
De organisatie wil ervoor zorgen dat ieder kind een gelijke kans krijgt om kennis te maken met kunst, cultuur, natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Deze onderwerpen zijn onmisbaar voor de vorming van kinderen. Door deel te nemen aan Om de Hoek kunnen kinderen hun passies en talenten ontdekken. Zes verschillende aanbieders uit Voorschoten organiseren in juni gratis workshops buiten schooltijd. Op deze manier worden deze activiteiten voor kinderen laagdrempelig toegankelijk gemaakt in hun eigen wijk.

Verwondermarkt
Op 15 mei wordt er afgetrapt op de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas. Alle kinderen uit Voorschoten zijn welkom om verschillende activiteiten te proberen bij Voorschotense aanbieders. Daarna kunnen ze zich aanmelden voor gratis verdiepingsworkshops.

Ze kunnen kennismaken met jazzmuziek van PJPJ of muziek maken met de orkesten van Laurentius. Maar ook archeologie. Onder begeleiding van Museum Voorschoten gaan ze de natuur om de hoek ontdekken met bioloog Jack, eigenwijze verhalen spelen of aan de slag met graffiti. 

Verwonder om de Hoek
Verwonder om de Hoek is een platform waarin Cultuureducatiegroep, BplusC en Naturalis samenwerken. In Voorschoten wordt het project georganiseerd in samenwerking met de Cultuurfabriek en ondersteund door Fonds 1818 en de gemeente Voorschoten. ‘Hé, dat kan ik ook!’ is een initiatief van de Cultuurfabriek, een platform voor culturele organisaties in Voorschoten.

HE, DAT KAN IK OOK! – Verwondermarkt –
Het Kompas, Kuyperbrink 10. Voorschoten, woensdag 15 mei van  12.30 tot 14.30 uur.

Meer info: www.verwonderomdehoek.nl of www.cultuurfabriekvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 22 uur geleden
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 22 uur geleden 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 23 uur geleden
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1