Afbeelding
Foto: Duivenvoordeconcerten.nl

Meer Duivenvoorde concerten en een nieuwe naam

Cultuur Kunst & Cultuur

De Stichting Kunstkring Duivenvoorde organiseert al vanaf 1978 klassieke concerten in Voorschoten, tot 2020 alleen in kasteel Duivenvoorde en daarna ook in de Dorpskerk in Voorschoten. 2023 was een succesvol jaar met uitverkochte concerten en een record aantal bezoekers. Reden om het aantal concerten uit te breiden, een nieuwe naam te introduceren en meer. 

Voorheen werden de concerten georganiseerd onder de naam ‘Kunstkring Duivenvoorde Concerten’. Vanaf dit jaar is de nieuwe naam ‘Duivenvoorde Concerten’. De website is vernieuwd net als de huisstijl. Daarnaast wordt de serie uitgebreid van zes naar acht concerten. De serie van zes blijft, er komt een openingsconcert en een slotconcert bij. Op 2 maart begin het seizoen met de Brockes Passie van Reinhard Keiser, uitgevoerd door het Apollo Ensemble. De afsluiting is op 2 november met Daria van den Bercken (piano) en Ludwig. Het Openingsconcert en het Slotconcert zijn beide concerten met grotere ensembles. 

Kasteel en Dorpskerk
Niet alle concerten worden in Kasteel Duivenvoorde gegeven. Reden is de oplopende temperaturen in de zomer. De Marotzaal is daar niet voor geschikt. De afgelopen jaren is regelmatig uitgeweken naar de Dorpskerk aan het Kerkplein. Dat bleek een fijne en comfortabele concertlocatie te zijn. Het bestuur heeft daarom besloten dat de zomerconcerten naar de Dorpskerk worden verplaatst. Dit jaar zijn er maar twee concerten op het kasteel: dat van de Academie van het Concertgebouworkest op 21 mei en van Lidy Blijdorp en Floor Le Coultre op 17 september.

Toegangskaarten
Er komt een online ticketsysteem voor de kaarten. De toegangsprijs voor de concerten is € 30,50, Jongeren tot 25 jaar betalen € 8,50. Een passe-partout voor zes concerten kost € 148,-. Een grand passe-partout (voor acht concerten) kost € 197,-. Alle prijzen zijn inclusief pauzedrankje en € 1 ticketkosten.

Alle informatie over concerten en kaarten is te vinden op www.duivenvoordeconcerten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 20 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde gisteren
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les gisteren 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1