De natuurspeeltuin camping was een groot succes
De natuurspeeltuin camping was een groot succes Foto: Natuurspeeltuin Voorschoten

Van alles te doen in de Natuurspeeltuin

Algemeen Regio nieuws

De Natuurspeeltuin aan de Veurseweg (achter de Gouden Leeuw) heeft voor de zomervakantie weer leuke activiteiten op het programma staan. 

Maar eerst een terugblik. Tijdens het Pinksterweekend werd voor de derde keer de pop-up Natuurspeeltuincamping geopend! Het veld naast de speeltuin stond vol tenten, groot en klein.

In en rond de Natuurspeeltuin konden kinderen samen met hun ouders, meedoen aan verschillende spellen. Ook was er voldoende ruimte om zelf te spelen, klimmen, dansen, voetballen of met een schepnet visjes te vangen.

Na een heerlijke bbq werd er door de kinderen gelasergamed in de schemerige Natuurspeeltuin en werd het spel Weerwolven gespeeld waarna de meesten lekker gingen slapen.

Het kampeerweekend werd na het ontbijt op zondag afgesloten met een voetbalwedstrijd waar de kinderen tegen de ouders speelden. Een mooi initiatief van de vrijwilligers van de Natuurspeeltuin die er elk jaar weer een feestje van maken.

Fritsie Duikelaar
Zondag 2 juli komt Fritsie Duikelaar met zijn poppentheater naar de Natuurspeeltuin. Na de voorstelling krijgen de kinderen een tasje vol met lekkere picknickspullen die ze in de Natuurspeeltuin kunnen opeten. De kosten om deel te nemen aan deze activiteit bedragen 2,50 euro. Het is niet nodig je van te voren op te geven.

Fête de la nature
Zondag 3 juli viert de Natuurspeeltuin fête de la nature. Van 15:00 uur tot 17:00 kun je van alles beleven in de Natuurspeeltuin. Zo aan we onder andere een insectenhotel knutselen, kan je deelnemen aan een plukwandeling en kunnen de deelnemers een broodje bakken bij het kampvuur.

Moestuinclub
Zaterdag 8 juli is van 15:30 uur tot 16:45 uur de vierde bijeenkomst van de moestuinclub. Tijdens deze bijeenkomst zal er kruidenboter worden gemaakt van de kruiden uit de moestuin. Ook zal er natuurlijk worden getuinierd en worden er ansichtkaarten geknutseld.

Wil je meedoen? Geef je dan op door een mail te sturen aan info@natuurspeeltuinvoorschoten.nl.

Programma
Midden augustus wordt het definitieve programma bekend gemaakt, houd de facebookpagina van de Natuurspeeltuin in de gaten of kijk op natuurspeeltuinvoorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 25 minuten geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 5 uur geleden
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 5 uur geleden 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 6 uur geleden
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 11 uur geleden 1