Afbeelding
Foto: Herenboeren De Vlietstreek

Met mes en vork het verschil maken op je eigen Herenboerderij!

Algemeen Regio nieuws

Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel in samenwerking mét de natuur kan! Begin 2023 is door en voor inwoners van de regio Den Haag, Voorschoten en Wassenaar, Herenboeren De Vlietstreek opgericht. 

Simone Loonstra, voorzitter Herenboeren De Vlietstreek: “Al ruim 250 geïnteresseerden hebben zich aangemeld waarvan 45 een intentieverklaring hebben getekend. Hiermee zijn zij de eerste aspirant-leden van onze toekomstige boerderij.” 

Zelf de regie over je eigen voedselproductie
Onder het landelijke Herenboerenconcept starten lokale initiatieven van ongeveer 250 huishoudens gezamenlijk een coöperatieve boerderij. Als burger neem je als lid van een Herenboerderij zelf de regie over je eigen voedselproductie. De aangesloten huishoudens halen elke week hun oogstdeel (groente, fruit, eieren en – voor wie wil – af en toe vlees) op.

Elke Herenboerderij heeft één of meer professionele boeren in dienst. Verspreid over heel Nederland zijn er inmiddels al 18 draaiende Herenboerderijen en ruim 35 Herenboerderijen in oprichting.

Gifvrij voedsel
Op een Herenboerderij wordt duurzaam voedsel geproduceerd: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Aandacht voor een gezonde bodem, biodiversiteit, en ruimte voor dieren om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen, staan voorop. De boeren zijn in loondienst en hebben daardoor een vast inkomen.

De leden van een Herenboerderij helpen samen om de coöperatie draaiend te houden. Dit door bijvoorbeeld mee te helpen bij zaaien, wieden en oogsten van de eigen groenten & fruit.

Informatiebijeenkomst 18 maart 2024
Wil je meer weten over Herenboeren De Vlietstreek én het Herenboerenconcept? Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op maandag 18 maart om 20.00 uur in Grand Café Utopie in Den Haag.

Aanmelden kan via de website van Herenboeren De Vlietstreek.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 7 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen gisteren 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1