Afbeelding
Foto:

Vacature voorzitter Wereldwinkel Voorschoten

Algemeen

De stichting Wereldwinkel Voorschoten is een dynamische vrijwilligersorganisatie met een duidelijk maatschappelijk doel. Voor ons bestuur zijn wij opzoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de functie van

VACATURE VOORZITTER

Het bestuur is verantwoordelijk voor het beheer van de winkel en het welzijn van alle vrijwilligers. Op actieve wijze is het een ‘sparring-partner’ voor de vrijwilligers om gezamenlijk de doelstellingen scherp voor ogen te houden en te behalen. Je draagt het Fair Trade principe een warm hart toe en je wilt deze met veel enthousiasme in de praktijk van de winkel waarmaken. Je hebt belangstelling voor het land waar de producten vandaan komen en wie de producenten zijn.

Wat ga je doen?

Bestuursvergaderingen inhoudelijk voorbereiden in overleg met de secretaris. De vergaderingen leiden en zorgen voor een pro-actieve besluitvorming. Op regelmatige basis heb je contact met de circa 35 vrijwilligers die de winkeldiensten verzorgen en georganiseerd zijn in diverse werkgroepen. Je vertegenwoordigt de Wereldwinkel in contacten met de gemeente, diverse betrokken organisaties, de media en bij evenementen. Daarnaast zoek je de verbinding met derden die iets kunnen betekenen voor de Wereldwinkel.

Wie zoeken wij?

Voor deze vrijwilligersfunctie zoeken wij iemand met leidinggevende capaciteiten. Het is een pré als je ervaring hebt met het werken met vrijwilligers en/of met het besturen van een non-profit organisatie. Je beschikt over goede sociale, verbindende en communicatieve vaardigheden en bent een consensusdenker die kan beslissen en draagt het Fair Trade principe een warm hart toe.

Tijdsbesteding

Na een intensieve inwerkperiode is de tijdsbesteding gemiddeld 3 dagdelen per maand. Het bestuur komt minimaal 4 keer per jaar bij elkaar.

Ben je enthousiast geworden om als bestuurslid een bijdrage te leveren aan onze Wereldwinkel en vind je het leuk om in een team samen te werken? Stuur dan jouw schriftelijke reactie naar: info@wereldwinkelvoorschoten.nl.

Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Mienke Wilschut, Algemeen bestuurslid. Zij is te bereiken op 06-22234080.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 20 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde gisteren
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les gisteren 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1