Afbeelding
Foto: VSK

Bezoek Berbice op 20 mei: Dag van het Kasteel

Cultuur Kunst & Cultuur

Op tweede Pinksterdag (20 mei) is het de Dag van het Kasteel. Op alle kastelen en buitenplaatsen in Nederland gaan de poorten open, in Zuid-Hollands zijn er 23 locaties te bezoeken. Berbice aan de Leidseweg 221 is die dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Belangstellenden zijn van harte welkom voor een rondwandeling en/of een rondleiding. 

Bij de Oranjerie is er een kopje koffie/thee met iets lekkers (gratis). Voor de jongste bezoekers is er natuurlijk limonade. 

Ieder heel uur start er een rondleiding over de buitenplaats en het park van het Koetshuis van Berbice (geen eigendom van de buitenplaats). 

Schilders van het Kunstgenootschap Vlietstreek zijn aan het schilderen in de open lucht en kunstwerken kunnen worden gekocht. Natuurlijk staat imker Frans Valentijn weer klaar met honing en planten. 

Komt u die dag, kom dan lopend of met de fiets, daarvoor is voldoende plaats, niet voor auto’s. U kunt ook met bus 45 komen (vanaf Leiden Centraal of Den Haag Centraal); stap dan uit bij de halte Zilverfabriek.

Helaas is het hoofdhuis niet open. In de Oranjerie worden verhalen over vroeger verteld: hoe eind 17e eeuw Pieter de la Court van der Voort op de buitenplaats, toen nog Allemansgeest geheten, zijn tuinmuren en oranjerie realiseerde. In die tijd revolutionair en vandaag de dag nog steeds spectaculair!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Programma Filmtheater 6 uur geleden
Afbeelding
PJPJ JazzFest, met jong talent, jonge professionals en professionele hoofdact 6 uur geleden
Afbeelding
Fuchsia stekkenmarkt 6 uur geleden
Afbeelding
Harmonie Voorschoten trad op in Topaz Vlietwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 19 mei, 10:02