Faye (14), Saige (9), Sabrina en Joost willen niets liever dan weer een gewoon gezin kunnen zijn dat gewoon de dingen kan doen die alle ouders met hun kinderen kunnen doen. Foto: Vsk
Faye (14), Saige (9), Sabrina en Joost willen niets liever dan weer een gewoon gezin kunnen zijn dat gewoon de dingen kan doen die alle ouders met hun kinderen kunnen doen. Foto: Vsk

Sabrina gaat hard achteruit, help haar weer vooruit te gaan!

Algemeen

Het gebeurt niet vaak, maar het werd heel stil tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Voorschotense Ondernemersvereniging. OVV-lid Joost Kooreman van Garage Wittebrug was aan het woord en hij vroeg niet, zoals ondernemers dat gewoon zijn, aandacht voor zijn bedrijf, maar hij vroeg zijn mede OVV-leden om hulp voor zijn 43 jarige vrouw Sabrina die MS patiënt is. Alleen een kostbare stamcelbehandeling in Mexico kan haar helpen.

Op bezoek bij Sabrina, vertelt zij hoe zij 10 jaar geleden last kreeg van haar been en uiteindelijk de diagnose Multiple Sclerose (MS) werd gesteld. ‘Aanvankelijk had ik er niet zo heel veel last van, maar niet lang daarna brak het moment aan dat ik niet meer kon hardlopen. Beetje bij beetje ging mijn mobiliteit achteruit en toen tijdens Corona de revalidatietherapie werd gestopt, merkte ik dat ik steeds harder achteruit ging. Ik kan eigenlijk nauwelijks nog lopen en ben heel snel heel moe, vertelt Sabrina. ‘Ik ben zo lang mogelijk is blijven werken en daarbij heb ik heel veel steun gehad van mijn werkgever. Maar ondanks aanpassingen en ander werk kon ik het toch niet meer volhouden. Momenteel kan ik eigenlijk niets meer dan de hele dag in de stoel zitten, ik moet met een traplift naar boven en alleen met een scootmobiel kan ik nog naar buiten’.

Voor een jonge vrouw met twee jonge meiden van 14 en 9 jaar is dit geen leven. Op zoek naar therapieën kwamen Joost en Sabrina via de Stichting MS in contact met patiënten die een stamceltherapie in Moskou of Mexico hadden gevolgd. Helaas is een dergelijke behandeling in Nederland op dit moment nog niet mogelijk, er op wachten voor hen geen optie, de ziekte is progressief, er moet snel gehandeld worden.

De kosten van een stamcelbehandeling in Mexico zijn 80.000 euro en worden niet door de verzekering vergoed. ‘Natuurlijk proberen wij er zoveel mogelijk zelf aan bij te dragen en hebben vrienden en familie ons hulp toegezegd. Wij huldigen het standpunt dat je zoveel mogelijk je eigen broek op moet houden, maar 80.000 euro is een enorm bedrag, daarvoor hebben wij echt hulp nodig’, zegt Joost.

Veel MS-patiënten die een stamcelbehandeling in Mexico en Moskou ondergingen, hebben daarvoor een stichting opgericht om via crowdfunding geld in te zamelen. De stichtingen worden aan elkaar doorgegeven, vaak met ook nog een restbedrag op de rekening, zodat niet iedereen opnieuw een stichting hoeft op te richten. Dat deed ook Josefine de Ru. Veel Voorschotenaren doneerden aan de inzamelingsactie voor haar stamcelbehandeling in Moskou. De stichting en het bedrag dat op de rekening resteerde heeft zij ook weer doorgegeven aan een MS patiënte. Josefine heeft veel baat gehad bij de behandeling, ‘ik ben heel dankbaar voor alle steun, ik heb mijn leven weer teruggekregen’, zegt zij. ‘Voor de behandeling zat ik in een rolstoel en hadden wij een traplift, nu fiets ik weer, loop zelf de trap op en ga binnenkort zelfs in mijn eentje op vakantie. Ik hoop van harte dat veel mensen Sabrina Kooreman zullen steunen en geld overmaken om de behandeling voor haar mogelijk te maken, ik wens haar heel veel succes in Mexico’.

Wie Sabrina Kooreman wil helpen, kan doneren via de Crowdfundingwebsite Stichting Sta op, www.gofundme.com/f/stamcelbehandeling-tegen-mijn-ms-in-mexico of rechtstreeks via de ING: NL81INGB0009177090, het op de ING gestorte bedrag schrijft Joost Kooreman bij op de crowdfundingsite zodat iedereen kan zien dat het geld goed terecht is gekomen. Via de QR code in dit artikel kom je rechtstreeks terecht op de crowdfundingsite van Stichting Sta op voor Sabrina Kooreman.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 4 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden