Afbeelding

College aan de slag bij Kimball o’ Hara

Algemeen

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met deze twee dagen wil het Oranje Fonds het vrijwilligerswerk in de spotlights zetten en mensen uitnodigen om ook eens in de rol van vrijwilliger te kruipen.

Veel voorkomende klussen tijdens NLdoet zijn het schoonmaken of opruimen van (speel)tuinen en aandacht geven aan eenzame ouderen of mensen met een beperking. Allerhande activiteiten zijn mogelijk, als ze maar hetzelfde doel voor ogen hebben: “Klaarstaan voor een ander”.

Ook dit jaar stak het Voorschotens college weer de handen uit de mouwen voor NLdoet. ‘Elk jaar kiezen we voor een andere organisatie’, zegt burgemeester Nadine Stemerdink. ‘Naast het helpen met klussen is het ook een mooie gelegenheid om inwoners eens op een heel andere manier te ontmoeten. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de scouting Kimball o’ Hara’ een handje te helpen. Vorig jaar hebben de scouts van Kimball o’ Hara samen met de Mauritsgroep ons geweldig geassisteerd bij de 4 mei herdenking, mooi dat we nu iets voor hen kunnen doen. Terwijl de burgemeester met spons en zeem de ramen te lijf ging, werden de wethouders de Bruijn en van der Elst aan de slag gezet met de schuurmachine. ‘Een mooie afwisseling van ons dagelijks werk op het gemeentehuis’, zijn beiden het er over eens

De bestuursleden R.P. Oortman Gerlings en Dick van der Weijden vertelden de hulp van het college goed te kunnen gebruiken. ‘Het onderhoud van het gebouw is een flinke klus. Elk jaar organiseren wij met ouders en andere vrijwilligers een klusweekend, vorig jaar was het terras aan de beurt en dit jaar willen wij de deuren en de kozijnen opknappen.

NL Doet is een initiatief van het Oranje Fonds, in het hele land zijn tijdens de NLdoet dagen vrijwilligers actief om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Organisaties kunnen zich op de website van NLdoet aanmelden en vrijwilligers kunnen er een keuze maken voor welke organisatie zij zich tijdens de NLdoet dagen willen inzetten.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 3 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 16 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 17 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 19 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 23 uur geleden