Afbeelding

Waarom moest je zo lang wachten?

Algemeen

Het is zaterdagmiddag en ik kreeg een bericht van een vrouw die vroeg of ik haar 6-jarige kind kon helpen met eczeem. Drie dagen later staan ze voor mijn deur. Een jonge vrouw van in de dertig en haar zoon, die graag in de wachtkamer wil blijven spelen. Uit het gesprek blijkt dat eczeem niet de enige zorg van de moeder is; de slaappatronen van haar zoon en de slapeloze nachten waar ze doorheen gaan, houden haar bezig. De jongen kan niet doorslapen en wordt vaak wakker. Hij heeft enge dromen en zijn moeder moet bij hem blijven tot hij weer in slaap valt. Dit patroon duurt al bijna 6 jaar.

Ik vraag door, nieuwsgierig naar zijn gedrag, eetpatroon en angsten. In de ogen van de jongen zie ik diezelfde nieuwsgierigheid.

Als ik iets aan hem vraag, kijkt hij eerst naar zijn moeder en verlegen geeft me een antwoord. Ik zie in hem een lieve jongen, een wijze ziel in zijn kleine lichaampje. Hij is heel gevoelig en alle indrukken komen bij hem binnen, hij kan die niet goed verwerken. Dat maakt hem onrustig en fysiek ook moe. Ik observeer hem goed en na ons gesprek geef ik middelen aan de moeder om de komende week aan hem te geven. We maken een vervolgafspraak voor de volgende week.

Het is woensdag en ze zijn weer bij me. Dit keer heel anders. Moeder is blij en de jongen zegt: “Ik heb de afgelopen 2 nachten zonder nachtlampje in mijn eentje in mijn kamer geslapen.” Ik kijk naar de moeder en ze glimlacht: “Ja, dat klopt. Na zo’n lange tijd is hij rustig en heeft goed geslapen.”

Ik vraag verder en neem alles door. Het blijkt dat zijn eczeem ook veel rustiger is. Ik ben heel blij voor hen. Die trotse jongen maakt mijn hart blij.

Ik zie veel energie in hen, ze zijn allebei goed uitgerust. Ik kijk naar de moeder en vraag me af: waarom moest je zo lang wachten?

Als homeopaat weet ik dat er geen wondermiddel bestaat, maar geloof ik sterk in de kracht van homeopathie om mensen van alle leeftijden te helpen. Met een holistische benadering kan homeopathie veel betekenen voor het welzijn en de gezondheid van individuen.

Raheleh Tajic, homeopaat  
www.raheleh-homeopatiepraktijk.nl
Multatulilaan 2b
Gezondheidscentrum Voorschoten
2251ZM Voorschoten
06 15 67 21 20,
telefonisch bereikbaar ma t/m do van 09.00-10.00 uur

Nieuws overzicht

Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 2 minuten geleden
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 5 uur geleden 1
De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 22 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 23 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 23 uur geleden