Verjaardag vieren als een echte piraat? Hoe dat moet laten piraat Henry en Harm Klifman zien Bij Tante Leen.
Verjaardag vieren als een echte piraat? Hoe dat moet laten piraat Henry en Harm Klifman zien Bij Tante Leen. Foto: VSK

Echte piraten kunnen hun lol op Bij Tante Leen!

Cultuur Kunst & Cultuur

Ahoy Piraat, ben je binnenkort jarig? Dan heeft Speelotheek Bij Tante Leen een wel heel bijzondere nieuwe verjaardagskist waar alles in zit wat een echte piraat nodig heeft om een feestje te bouwen! Reserveer maar gauw voordat andere piraten deze schatten inpikken!

Kegelen met kanonskogels tegen flessen echte ‘rum’, de zeilen hijsen, eilandje veroveren, schat zoeken, goudstaven stelen en ja ook het dek moet gezwabberd worden. Dat is wat piraten doen. Natuurlijk wel gekleed in piratenstijl, compleet met ooglapje want dat hoort nou eenmaal zo. En natuurlijk hebben piraten altijd honger dus zitten er ook ideeën in voor piratenvoer. En zelfs voor de uitnodigingen is gezorgd. Waar wacht je nog op!!

Verjaardagskoffer
De piratenkist is de tweede verjaardagskoffer van Speelotheek Bij Tante Leen. ‘Twee jaar geleden lanceerden we de eerste verjaardagskoffer’, vertellen Adri Brans, José Versluys en Henri van der Broek van Tante Leen. ‘Die had als thema ‘reis om de wereld’. Deze keer hebben we voor piraten gekozen. In de kist zit werkelijk alles voor een echt piratenfeest voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar, zelfs de versiering voor huis en tuin en kleding. In een bijgevoegde map zit de uitleg voor de spelletjes, voorbeelden voor uitnodigingen en meer ideeën voor de verjaardag.’

Katapult
De piratenkist is mede mogelijk gemaakt door Stichting Katapult. De Stichting stelt tot doel om activiteiten of kleinschalige projecten voor kinderen tot zestien jaar te ondersteunen om het begrip van respect voor elkaar te ondersteunen met behoud van ieders eigenheid. ‘En dit is weer een ontzettend leuk initiatief van de Speelotheek’, zeggen Harm Klifman en Johan van Egmond van de Stichting. ‘Hiermee kunnen kinderen lekker fantaseren en dat is zo belangrijk op die leeftijd. En het ziet er ook allemaal nog eens heel mooi uit!’
Wie de piratenkist wil lenen (kosten € 15,-) moet wel lid zijn van de Speelotheek. Meer informatie hierover is te vinden op bijtanteleen.nl. Daar is ook ander speelgoed te reserveren. Vanwege de corona-maatregelen is dat alleen digitaal mogelijk.

Speel-O-Theek Bij Tante Leen bestaat dit jaar 20 jaar en draait volledig op vrijwilligers. De organisatie is overigens dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Die kunnen zich melden via info@bijtanteleen.nl. Bij Tante Leen is gevestigd in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4.