Marcel van der Luit opent samen met zijn dochter op 1 juni Frango da Ria, een onvervalst Portugees kippenrestaurant. Foto: VSK
Marcel van der Luit opent samen met zijn dochter op 1 juni Frango da Ria, een onvervalst Portugees kippenrestaurant. Foto: VSK

Frango da Ria, de heerlijkste kip met een Portugese bite

Zakelijk Ondernemer in beeld

Drie jaar geleden vertrok oud- Voorschotenaar en chefkok Marcel van der Luit met zijn gezin naar Portugal. Nu zijn ze terug en brengen een stukje Portugal mee. Op 1 juni opent hij samen met zijn dochter op de Schoolstraat 97: Frango da Ria, voor de heerlijkste kippen en meer.

Portugal, bekend om de vele mooie steden als Lisboa en Porto maar ook van de vele soorten verse vis, sardientjes, autum en oesters. In de morgen gevangen 's avond op de barbecue en genieten van de pure smaken. Menig vakantieganger kan er over meepraten. Een ander begrip zijn de Frango da ria,'s, kiprestaurants waar ze de meest smaakvolle kip piri piri bereiden, droog gepekeld, bereid op de barbecue en opgediend met batata frita, worteltjes gemarineerd met knoflook, olijfolie, koriander en tomaten salade vergezeld door een Portugees frisdrankje Sumol of Compal of een echt Portugees biertje Superbock. De combinatie is simpel, puur maar vol van smaak.

'In 2017 besloten wij als gezin af te reizen', vertelt Marcel. 'Ons eerste huisje was direct aan het strand waar de krabbetjes en al het mooie van de zee samenkomt. Als chefkok wilde ik al snel alles weten van de Portugese keuken, geen poespas, eerlijk en voedzame gerechten. Ik kon aan de slag bij een echt Portugees restaurant in Olhão, Tasca de Galo. De eigenaresse was een vrouw met echte passie voor het vak. Binnen een maand draaide ik de keuken samen met een Portugese dame, maakte onder andere cata plana maar ook kip heel veel kip! 60 tot 90 couverts per avond! Uiteindelijk kwam het moment dat we voor de opgroeiende kindjes terug wilden naar Nederland.

Na lang nadenken en plannen maken besloten we de pure en mooie smaken om te zetten in de realiteit: een Frango da ria. Een klein winkeltje, restaurantje waar we op barbecue de heerlijke kippetjes gaan bereiden, kip piri piri, maar ook kip met een zoete bite. Bewust is gekozen om te grillen op kokosbriketten. Dat geeft een hogere temperatuur en is ook voor beter voor het milieu. Voor de lunch is er een kleine selectie van broodjes en pregos samengesteld, voor afhalen is er een kleine kaart en straks voor de intimi vier tafeltjes voor uitgebreid culinair genieten met een heerlijke Portugese wijn. 

Frango da Ria is geopend van dinsdag tot zondag van 10 tot 21.00 en te bereiken via email info@frangodaria.nl, tel. 0658997833 of kijk op facebook Frangodaria Voorschoten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 37 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 9 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 14 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9