Vorig jaar werden de Voorschoten Awards voor het eerst uitgereikt. De nominaties voor dit jaar gaan binnenkort van start. Foto: PR
Vorig jaar werden de Voorschoten Awards voor het eerst uitgereikt. De nominaties voor dit jaar gaan binnenkort van start. Foto: PR

De nominaties voor de Voorschoten Awards starten

Algemeen Regio nieuws

Na het succes van de eerste uitreiking van de Voorschoten Awards op 8 september 2023, organiseren wij, in samenwerking met de gemeente, ook dit jaar de Voorschoten Awards en wel op vrijdagavond 13 september. Met de Voorschoten Awards willen wij aandacht vragen voor het rijke verenigingsleven in Voorschoten op de gebieden sport, cultuur en verenigingen met een maatschappelijke achtergrond en onze waardering uitspreken naar de vrijwilligers die deze verenigingen draaiende houden. 

Er zijn drie categorieën waarin personen of teams genomineerd kunnen worden: sport, cultuur en vrijwilligerswerk. Iedereen die dit jaar in Voorschoten een waardevolle bijdrage heeft geleverd op het gebied van sport, cultuur of maatschappelijk werk kan voorgedragen worden.

Een nominatie kan bijvoorbeeld zijn vanwege een uitzonderlijke sportieve prestatie, een spectaculaire muzikale uitvoering of iemand die zich als vrijwilliger onderscheidt in het dorp. Een belangrijk kenmerk is dat de persoon of het team dat voorgedragen wordt van waarde is voor de sport, cultuur en/of vrijwilligerswerk én een positieve bijdrage levert aan het (verenigings)leven van Voorschoten. 

Uit de aanmeldingen wordt door een deskundige jury een selectie gemaakt en per categorie één winnaar gekozen. Omdat wij de prestaties en/of activiteiten van jongeren zo belangrijk vinden, zijn er aparte nominaties voor de jeugd in alle drie de categorieën. De winnaars van de bovenstaande 6 categorieën krijgen een wisseltrofee, een eigen trofee en een oorkonde.

Aanmeldingen kunnen binnenkort al via de website van het Weekend van Voorschoten plaatsvinden, www.hetweekend.nl. Vermeld bij de aanmelding de categorie, de naam van de voorgedragene (met contactgegevens indien mogelijk), een (korte motivatie): waarom deze persoon of team de award zou moeten krijgen, en de eigen naam en contactgegevens.

De nieuwste informatie kunt u vinden via onze social media: Facebook: Voorschoten Awards, Instagram: VoorschotenAwards

Werkgroep De Voorschoten Awards
Sven Walleze
Peter Prein
Rini Teunissen
Jos Pinkse
Noa Rosenmöller

Nieuws overzicht

GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 1 uur geleden
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1