Aat Stahlie draagt de voorzittershamer over aan Wilma Zoetemelk. Foto Willem van der Graaf
Aat Stahlie draagt de voorzittershamer over aan Wilma Zoetemelk. Foto Willem van der Graaf

Wilma Zoetemelk volgt Aat Stahlie op als nieuwe voorzitter van de VOV

Algemeen

De Vereniging Ouderenbelang Voorschoten (VOV) heeft sinds vrijdag 3 mei een nieuwe voorzitter. Vertrekkende voorzitter, Aat Stahlie, droeg de voorzittershamer over aan Wilma Zoetemelk, de eerste vrouwelijke voorzitter van de VOV. Ook John Smit, 2e penningmeester, werd opgevolgd, en wel door Anton Meijer. De wisselingen van de wacht vonden plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering die gehouden werd in het seniorencentrum aan de Prof. Einsteinlaan 3.

door: Nico Fennes         

Aat Stahlie werd in 2012 voorzitter van de VOV, de één na grootste vereniging (ca. 1500 leden) van Voorschoten. Sinds de oprichting van de VOV, in 2005, zet Aat zich in voor het welzijn van de Voorschotense ouderen. Voor die tijd ook bij de ouderenbond ANBO. Dat is een hele prestatie. Na al die jaren is Aat ‘s missie voltooid.

Van huis uit kreeg Aat het richtsnoer mee altijd iets voor anderen te willen betekenen. En dat deed Aat. Oorspronkelijk in het onderwijs. In 1966 begon hij met lesgeven. Tot aan zijn 61e was hij hoofd van diverse scholen. Daarbuiten was hij actief in tal van bestuursfuncties, ondermeer bij enkele kerkelijke organisaties, de huurdersvereniging Wagnerflat en de biljartvereniging Merelhof. Zelfs als de VOV op reis ging, nam Aat het stuur in handen, maar dan als chauffeur van de touringcar. Vicevoorzitter Gé van Niekerk prees Aat in zijn dankwoord voor zijn vakkundig voorzitterschap, één waar je altijd op kon rekenen. Bestuurslid Dik Zweers kwalificeerde Aat als een fijne collega en een goede vriend. Leen Hoogeveen overhandigde Aat bloemen namens de CDA in Voorschoten. Aat blijft wel actief bij de VOV. Hij gaat aan de slag binnen de reiscommissie en heeft nu volop tijd voor zijn wekelijkse potje biljarten.

Wilma Zoetemelk is de nieuwe voorzitter van de VOV. Namens het bestuur overhandigde zij Aat de oorkonde van erevoorzitter. Wilma is een geboren Voorschotenaar. Ruim 20 jaar was zij gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Zoeterwoude. Voorts heeft zij een lange staat van dienst als toezichthouder in de raad van commissarissen van de Rabobank Den Haag, in de raad van toezicht van Stichting Radius, als (plv.) voorzitter in diverse besturen, en als gemeenteraadslid in de gemeente Voorschoten. Wilma vindt het een hele eer om voorzitter te mogen zijn van zo’n grote vereniging als de VOV. Met groot respect voor het bestuur en de vrijwilligers gaat zij de uitdaging aan. ‘De mensen maken de vereniging, de vrijwilligers dragen het’, aldus Wilma. 

Anton Meijer is ook geboren in Voorschoten. Hij is al vele jaren lid van de VOV. Anton deed ruime ervaring op in financiële functies bij diverse instanties. Met zijn knowhow gaat hij de 1e penningmeester van de VOV ondersteunen. Zijn voorganger, John Smit, trad af als bestuurslid.

De VOV staat de komende tijd heel wat uitdagingen te wachten. Zo is onder andere de vloerbedekking in het seniorencentrum hoognodig aan vervanging toe. En lijkt het erop dat er eindelijk groen licht komt voor de uitbreiding van het seniorencentrum, iets waar het bestuur jarenlang naar heeft uitgekeken. De nieuwe voorzitter en 2e penningmeester kunnen er dan ook met het al zittende bestuur tegenaan. Veel succes gewenst!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 19 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde gisteren
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les gisteren 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek gisteren
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1