Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Isis en Lisanne wonnen de dubbel. Foto: TV Forescate

Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen

Sport Sport

Na 2 punten uit 2 speelrondes, stond voor Dames 1 op zondag 21 april de thuiswedstrijd tegen Thor de Bataaf op het programma. Thor de Bataaf stond laatste met 0 punten, waardoor er op papier kansen lagen om punten te pakken. Hoewel regen, zon en wind elkaar continu wisten af te wisselen, kwamen er toch weer een hoop supporters kijken bij de verrichtingen van het team in de Eredivisie. 

Om 13.30u begon Lisanne Bunnig met de eerste single tegen Annemiek Wissink, voormalig Forescate lid en meervoudig Nederlands Kampioen bij de dames 55+. Lisanne was echter niet onder de indruk en won overtuigend met 6-2 6-0. Ondertussen was Wiktoria Sienko ook aan een sterke single bezig en won ze met 6-1 6-3.

Na het voortvarende begin was het de beurt aan Isis van der Meer en Santyn Bakker om de overwinningen op de derde en vierde singels binnen te halen. Isis won met 6-3 6-2 terwijl Santyn won met 6-2 6-3. Met een 4-0 tussenstand werd er daarom aan de dubbels begonnen. 

Forescate was daardoor al zeker van de overwinning, wat ervoor zorgde dat er ontspannen aan de dubbels begonnen kon worden. Isis en Lisanne speelden de eerste dubbel en na een eenvoudige eerste set, keken de dames in de tweede set plots tegen een 4-0 achterstand aan. Gelukkig waren ze op tijd bij de les, wonnen ze 6 games op rij en wisten ze daarmee de dubbel met 6-1 6-4 te winnen. 

Voor de tweede dubbel speelde Wiktoria samen met invaller Imke Vasen. Imke is al bijna 20 jaar lang lid van Forescate en na een paar jaar competitie te hebben gespeeld in Amsterdam, was ze gelukkig meer dan bereid om mee te doen bij het Eredivisie team. Imke en Wiktoria bleken een ijzersterk koppel te zijn en wonnen hun dubbel met 6-3 6-4. Met name aan het net wisten Imke en Wiktoria het verschil te maken. Forescate won daardoor met 6-0! 

Vanwege de meivakantie staat de volgende competitiewedstrijd pas weer gepland op 12 mei. In de tussentijd spelen de dames zelf weer (inter)nationale toernooien en zullen zij zich weer meten met hun (inter)nationale leeftijdsgenoten. 

Op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) spelen de dames om 13.30u alweer hun laatste thuiswedstrijd. Op deze dag nodigt Forescate iedereen uit om te komen kijken naar het Dames Eredivisieteam. 

Het bestuur van Forescate en allerlei vrijwilligers zullen die dag aanwezig zijn om potentiële nieuwe leden te informeren over onze mooie vereniging en bijvoorbeeld ook over onze toekomstplannen, zoals de aanleg van 3 padelbanen.


Nieuws overzicht

GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 1 uur geleden
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1