Afbeelding

De Blauwe Tram bracht Groot naar Voorschoten

Algemeen

Tijdens zijn schooltijd reisde Guido Groot met de Blauwe Tram door Voorschoten en in 1967 vestigde hij daar zijn assurantiekantoor. Nu vijftig jaar later hangt er een groot kunstwerk met daarop de Blauwe Tram op het kantoor van zijn dochter Sheila die het bedrijf een aantal jaren geleden van haar vader heeft overgenomen. Het kantoor bestaat op 1 mei 50 jaar!

door: Redactie

Voorschoten - "Ik werkte als secretaresse op een advocatenkantoor, had het daar niet echt naar mijn zin. 'Kom een maandje in de zaak werken, adviseerde mijn vader en kijk dan rustig om je heen naar een andere baan. Omkijken naar een andere baan, daar kwam niets van terecht, want al heel snel nam ik het besluit, ik ga mijn assurantiediploma's halen en blijf! Dat was in 1993, vanaf die periode groeide het kantoor uit naar een full service assurantie en makelaarskantoor. Mijn vader startte 50 jaar geleden met een portefeuille die uitsluitend uit begrafenispolissen bestond. Hele families en zelfs hele straten in Wassenaar behoorden tot zijn klantenkring. Werden de zaken vroeger 'vastgelegd op een sigarendoosje' nu gaat alles digitaal'.

'De trend om alles zelf te doen, daar komen steeds meer mensen van terug. Onze up-to-date kennis van de financiële producten en persoonlijke benadering en betrokkenheid worden gewaardeerd. Iedereen heeft het druk tegenwoordig, je verzekering, hypotheek en pensioenadvies door een tussenpersoon te laten regelen spaart niet alleen tijd maar je bent ook verzekerd van een goed en solide advies tegen een transparant tarief. Want wij huldigen nog steeds het standpunt van mijn vader 'iemand die ik een product verkoop moet ik over 30 jaar nog in de ogen kunnen kijken'. Veel van onze klanten hebben al 50 jaar geleden bij mijn vader hun eerste polissen afgesloten en zijn nog steeds klant. Sommigen zijn verhuisd naar het buitenland en dankzij onze goede digitale bereikbaarheid, ook klant gebleven, daar ben ik trots op!'

Met nog drie ervaren medewerkers, ieder met een eigen specialisme, runt Sheila het kantoor. Drie jaar geleden werd Assurantiekantoor Groot officieel uitgebreid met een makelaarstak. 'Sheila, mijn vader deed het er altijd al bij omdat zijn klanten hem vaak om advies vroegen bij aan- en verkoop van hun woning. De makelaardij heeft altijd mijn interesse gehad. Ik nam mij voor 'als ik het doe, doe ik het anders'. Als makelaarskantoor leveren wij het volledige dienstenpakket dat van een makelaar verwacht mag worden. Maar denken ook actief mee om een woning snel en goed te verkopen. Ik ben gecertificeerd verkoopstylist en stel onze klanten veranderingen voor die ervoor zorgen dat een woning sneller verkocht wordt. Kleine veranderingen leiden tot groot succes: ze maken dat niet alleen de huidige bewoners, maar ook de potentiële kopers, zich thuis voelen in het te koop staande huis. Voor leegstaande panden hebben wij zelfs een compleet meubilair van karton, dat geeft een betere indruk van de ruimte en hoe die in te richten'.

Sheila heeft nooit spijt gehad van haar maandje proeftijd op het kantoor van haar vader. 'Ondernemen is leuk, ik ben er mee opgegroeid, het zit in mijn bloed. Geen dag is hetzelfde, wel weet je dat als het in het weekend stormt op maandag de telefoon roodgloeiend staat, net als bij extreem onweer. Maar verder is elke dag een verrassing, ik ga met plezier naar mijn werk!'

Assurantiekantoor Groot
Makelaarskantoor Groot

Leidseweg 33, 071-5613546
2252 LA Voorschoten
www.assurantiekantoorgroot.nl
www.makelaarskantoorgroot.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Raadszaal in de olie 1 uur geleden
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 3 uur geleden 1
Wethouder Paul de Bruin, Harm van Os van installatiebedrijf Freek van Os en Esther Habers, directeur bibliotheek Voorschoten.
Gemeente plaatst 26 zonnepanelen op bibliotheek 3 uur geleden 1
Drumfanfare Laurentius hield wel degelijk twee minuten stilte aan voordat het Wilhelmus werd ingezet
Het was echt twee volle minuten stil! 9 uur geleden 1
Stoomtrein Valkenburgse Meer
Hemelvaartsdag = Nationale Stoomtreindag 21 uur geleden