Afbeelding

Het 2e Piet Wezepoel Jazzfestival

Algemeen

VOORSCHOTEN - Op 20 mei organiseert het Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) het 2e Piet Wezepoel Jazzfestival in het Cultureel Centrum. Het jazzfestival ter nagedachtenis aan oud-oprichter Piet Wezepoel biedt studenten van de jazzafdeling van de School voor Jong Talent van het Conservatorium Den Haag een unieke kans om podium- en presentatie ervaring op te doen. Afwisselend in de grote zaal en de ronde zaal geven de jong professionals jazzconcerten van circa één uur.

Tjeerd Klapwijk, de voorzitter van PJPJ, vertelt uitbundig over het gecontracteerde buitengewone talent dat zal optreden. 'Het is absoluut het internationale neusje van de zalm wat hier zal optreden', aldus Klapwijk, wanneer wij samen de bezetting van het festival doornemen. 

Ronja Burve met Tree of Dawn
Experimenteel, ambient - een muziekstijl met elektronische instrumenten- geïmproviseerd en dynamisch zijn kenmerken van Tree of Dawn. Beïnvloed door verschillende muziekgenres zoals jazz, pop en folk roept Tree of Dawn een emotionele sfeer op met een pianobreed spectrum en tekstloze zang met veel interactie tussen de verschillende musici in de groep. Ronja Burve is het grote zangtalent uit Letland. De bezetting is verder: Christos Yerolatsitis – piano, Vasilis Stefanopoulos – contrabas, Richie Struck – drums.

Toon Roos Kwartet
Toon Roos, op saxofoon, speelt samen met pianist Karel Boelhee, bassist Frans van Geest  en drummer Joost van Schaik.

Toon Roos wordt door velen beschouwd als een van de beste sopraan- en tenorsaxofonisten van Europa en wordt geprezen om zijn lyrische en intuïtieve manier van spelen. Roos heeft zijn eigen stijl ontwikkeld van de big band swing tot post-bop, funk en fusion. Toon speelt al meer dan dertig jaar samen met pianist Karel Boehlee. Bassist Frans van Geest en drummer Joost van Schaik vormen een solide en swingende ritmebasis voor de improvisaties van Roos en Boehlee. Joost van Schaik is een van de meest gevraagde Nederlandse jazzdrummers, gewaardeerd om zijn swingende en sensitieve manier van spelen. Frans van Geest is een veelgevraagd begeleider en heeft gespeeld met vele grote jazzmusici uit binnen- en buitenland, tevens docent aan het Rotterdams Conservatorium. 'Het spel van het Toon Roos Kwartet typeert zich het best als jazz uit de laatste periode van Miles Davis verrijkt met een beetje traditie', zegt Tjeerd Klapwijk.

Claudio Jr De Rosa kwartet

Dit kwartet is het belangrijkste project van saxofonist, componist en arrangeur Claudio Jr De Rosa. Het is een fantastische hard-/post-bop formatie. Het repertoire is voornamelijk origineel materiaal van De Rosa zelf aangevuld met mooi gearrangeerde jazzstandaards. De line-up voor het festival is: Claudio Jr De Rosa  -  tenor- en sopraan saxofoon, Vivienne ChuLiao (uit Taiwan!)  -  piano,  Kimon Karoutzos  -  contrabas, Jacopo Zanette  -  drums.

FRANCESCO ZAMPINI TRIO
Francesco Zampini, die op zijn 11e jaar begon  te spelen met Riccardo Galardini, heeft een jazztrio geformeerd bestaande uit: Francesco Zampini – gitaar, Giuseppe Romagnoli – contrabas, João Sousa – drums. Zij spelen als laatste in de ronde zaal.

AFSLUITENDE KLAPPER FRANCESCA TANDOI TRIO ft FRITS LANDESBERGEN
Het trio met bassist Frans van Geest en Frits Landesbergen is alom bekend in de internationale jazzscene. Het plezier, de professionaliteit en smaakvolle jazz straalt af op het publiek. Francesca wil het publiek laten genieten met haar stemmingsvolle presentatie, haar goed getimede pianospel en haar zang. Wat zij brengen is lekker bekend en swingt en daarmee als klapper van de avond een prima afsluiting voor in de grote zaal.

Jazzliefhebbers en alle geïnteresseerden, we zien jullie 20 mei heel graag op het 2e Piet Wezepoel Jazzfestival. Aanvang 17:00 uur. Kijk voor uitgebreide info op http://www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 2 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 2 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 19 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 23 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp gisteren