De bierbengels en Onverantwoord. Foto: Conny v.d. Krogt
De bierbengels en Onverantwoord. Foto: Conny v.d. Krogt

Bierbengels drievoudig kampioen!

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Vandaag, zondag 21 mei, namen de Voorschotense Bierbengels samen met Redelijk Onverantwoord deel aan het Open Betuws Blaaskapellen Kampioenschap.  Dit jaar hebben 14 blaaskapellen met elkaar om het kampioenschap de strijd aangebonden.

Deze deelnemers werden beoordeeld volgens drie categorieën, de leutkapellen op op hoe zij het publiek vermaken en hierbij wordt ook gekeken naar o.a. kleding en uitstraling. De wedstrijdkapellen konden dit jaar op twee categorieën scoren, de 1e prijs voor muzikaliteit en de 1e prijs show. De winnaar met meeste punten in beide categorieën is winnaar OBBK en zal de Tielse Flip mee naar huis nemen.

De Bierbengels uit Voorschoten werden deze dag driedubbel kampioen:  zij behaalden de eerste plaats op Muzikaliteit, eerste plaats op Show, en eerste plaats Overall Kampioen! Redelijk Onverantwoord, het dweilorkest jeugd van Voorschoten, eindigde op een mooie derde plaats!

Deze uitslag is voor de Bierbengels tevens een mooie opmaat naar Hemelvaartsdag, want dan zijn zij uitgenodigd om deel te nemen aan de Dweilorkestendag van Groenlo. 'Die deelname is niet vanzelf sprekend', legt Conny van den Krogt die sinds jaar en dag deel uit maakt van de Bierbengels,  uit. 'Aan de Dweilorkestendag van Groenlo mogen alleen dweilorkesten deelnemen die hun sporen verdiend hebben. De Bierbengels doen al voor de derde keer mee met deze dag'.

Afbeelding
Op de voorgrond de Bierbengels in de oranje broeken, op de achtergrond Redelijk Onverantwoord in de geel/groene shirts

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 8 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 7 mei, 14:47 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1