Afbeelding

ONS Voorschoten draagt Hans Rasch voor als beoogd wethouder

Algemeen Politiek

Voorschoten - Het bestuur en de fractie van ONS Voorschoten dragen Hans Rasch voor als beoogd wethouder en opvolger van Bianca Bremer, nadat zij is voorgedragen als wethouder voor de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De installatie van Bianca Bremer als wethouder in de buurgemeente Leidschendam-Voorburg is voorzien in de raadsvergadering van dinsdag 30 mei aanstaande.

Eversteijn: "het valt niet mee om in de voetsporen te treden van een icoon als Bianca Bremer – zeker in deze moeilijke tijden, maar wij hebben het volste vertrouwen in Hans Rasch als haar opvolger". In principe neemt Rasch alle taken over die Bremer vervulde.

Ondertussen is de situatie waar Voorschoten in verkeert, geen gemakkelijke. De begroting is niet op orde, de bestuurskracht beneden de maat en er hangt het spook van de herindeling boven ons hoofd.

Rasch: "ik ga mijn uiterste best doen om van Voorschoten weer een gezond, zelfstandig dorp te maken en de dossiers van Bianca zo goed mogelijk voort te zetten".

Rasch (62) heeft de afgelopen 20 jaar als zelfstandig consultant en interimmanager vele gemeenten bijgestaan bij het op orde brengen van de bedrijfsvoering. Voor die tijd was hij onder andere hoofd financiën van Stadsdeel de Baarsjes in Amsterdam en controller bij de TU Delft.

De installatie van Hans Rasch als wethouder voor ONS Voorschoten is voorzien in de raadsvergadering van donderdag 8 juni aanstaande.

Persbericht: ONS Voorschoten

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 19 minuten geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 24 minuten geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 27 minuten geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 6 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 17 uur geleden