Afbeelding

Barok-concert The (Broken) Consort

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten - Het ensemble voor oude muziek The (Broken) Consort uit Voorschoten zal op zaterdagmiddag 10 juni om 4 uur een concert geven in de Pauluskerk aan de Warmonderweg in Oegstgeest. Op het programma staan werken van verschillende componisten uit de 17e/18e eeuw, onder wie Willem de Fesch met een concert voor traverso en strijkers. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

The (Broken) Consort, een amateur-ensemble dat vorig jaar met concerten in Nederland en in België zijn 25-jarig bestaan vierde, speelt in de formatie van een barokorkest met strijkers, blazers en klavecimbel. De 17 instrumentalisten bespelen allen instrumenten in de gebruikelijke barok-stemming (A=415Hz). Het ensemble staat onder professionele leiding van barokvioliste Arwen Bouw en barokfagottiste Kim Stockx, maar speelt de concerten geheel op 'eigen' kracht.

Op het programma staan werken van Georg Philipp Telemann (o.m. concert voor twee hobo's en fagot en een concert voor twee altfluiten), delen uit een instrumentale suite in Franse stijl van Johann Sigismund Kusser, en van Johann Daniel Heinichen een concert voor 2 violen, 2 blokfluiten en 2 hobo's. Nederlandse barokmuziek zal te horen zijn in het genoemde concert voor traverso en strijkers van Willem de Fesch.

Het concert is vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten wordt op prijs gesteld.

Het ensemble heeft dit jaar nog verschillende concerten in Voorschoten: op zaterdag 9 september (Monumentendag) speelt het op Kasteel Duivenvoorde, op 19 november in het Kruispunt en op 17 december in Oud Woelwijck. Met pinksteren geven leden van het ensemble in Bergen (Noorwegen) een workshop oude muziek voor Noorse amateurmusici, dat wordt afgesloten met een concert. Meer info op www.brokenconsort.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Hoe minder energiegebruik? 7 minuten geleden
Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 6 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad gisteren
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind gisteren
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! gisteren