Met het planten van een Daglelie opende wethouder Rasch de Ontdektuin. Foto: Vsk
Met het planten van een Daglelie opende wethouder Rasch de Ontdektuin. Foto: Vsk

Tuinieren bij de bieb

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten - Achter Bibliotheek Voorschoten is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de Ontdektuin Voorschoten: een kleinschalige, educatieve ecologische tuin waar jong en oud meer kunnen leren en ontdekken over de natuur. Met het planten van een Daglelie werd vrijdagmiddag de Ontdektuin officieel door wethouder Hans Rasch geopend. 

In de Ontdektuin worden biologische groenten en fruit verbouwd en er is ruimte voor dieren zoals bijen en kippen. De ontdektuin zal diverse workshops gaan organiseren. Ook kan iedereen die het leuk vindt om te helpen in de Ontdektuin deze zomervakantie meedoen met de Moestuinclub.

De Ontdektuin is een burgerinitiatief van Joske Slijkhuis om met name kinderen, maar ook volwassenen en ouderen meer te betrekken bij de natuur. Op een centrale locatie in Voorschoten, de tuin van de bibliotheek, worden moestuin, bijen- en vlindertuin en sprookjestuin gecombineerd tot een beleeftuin voor jong en oud. Zo kun je er lessen volgen met je klas, van groep 1 tot en met 8. Kun je je via de bibliotheek van Voorschoten inschrijven voor activiteiten van de Ontdekboerderij of kun je er radijsjes planten dit voorjaar. Verder kun je er je kinderfeestje vieren, kun je zelf moestuinieren of koken uit de natuur. De Ontdektuin is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Buiten openingstijden van de bibliotheek is de Ontdektuin geopend voor scholen en op afspraak voor activiteiten. De Ontdektuin Voorschoten is een doe-locatie van het het project Naar Buiten! een samenwerking tussen gemeentes en provincie Zuid-Holland.

Bezoekadres: De Ontdektuin, Wijngaardenlaan 4

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 54 minuten geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 2 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 4 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 8 uur geleden 4
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10