Afbeelding

Werkzaamheden Kon. Marinelaan en Knooppunt 's avonds en 's nachts

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Asfaltering kruispunten Koninklijke Marinelaan en Knooppunt Voorschoten vinden van 11 t/m 15 september 's avonds en 's nachts plaats

Het kruispunt  Koninklijke Marinelaan en het Knooppunt Voorschoten zullen beide tegelijkertijd in de avond en nacht geasfalteerd worden. Dit draagt bij aan de kwaliteit en houdbaarheid op de lange termijn van het asfalt en zorgt er voor dat de verkeershinder overdag geminimaliseerd wordt. 

Asfalteringswerkzaamheden van maandagavond 11 september  t/m vrijdagochtend 15 september
Het asfalteren zal in week 37 gaan plaatsvinden. Van maandag 11 september tot en met vrijdag 15 september wordt s'avonds en 's nachts geasfalteerd. De werkzaamheden starten om 19.00 uur en eindigen om 06.00 uur 's ochtends. Overdag kan het autoverkeer gebruik maken van een van de twee rijbanen.

Overlast door avond- en nachtelijke werkzaamheden
In de avond en nacht zal er helaas sprake zijn van geluidsoverlast voor de omwonenden zoals het geluid van vrachtwagens en de asfaltmachines. De aannemer is zich bewust van de situatie en zal toezicht houden op het voorkomen van verder overlastgevend geluid.

Dankzij nachtwerk verkeershinder overdag minimaal
Omdat er in de avond en nacht wordt geasfalteerd zal het verkeer overdag gewoon van de kruispunten gebruik kunnen maken.

Bereikbaarheid winkels parallelweg Schoolstraat tussen 06.00 uur en 19.00 uur
Het winkelend publiek kan te allen tijde de winkels bereiken. De aannemer brengt voorzieningen aan om de winkels toegankelijk te houden en de overlast te beperken. Alleen 's avonds vanaf 19.00 uur tijdens de asfaltwerkzaamheden kunnen er geen auto's geparkeerd worden voor de winkels aan de Schoolstraat.

Omleidingen 's avonds en 's nachts via de N44
Door de volledige afsluiting van deze kruispunten 's avonds en 's nachts gaan de omleidingen via de N44; dit zal gemiddeld 7 minuten extra reistijd kosten.

Wat is al gerealiseerd?
Er wordt al ruim drie maanden gewerkt  aan het kruispunt Koninklijke Marinelaan. Het oostelijke deel van het kruispunt is gereed het voet en fietspad is aangelegd en de rijbaan is ingericht. Het wachten is op de toplaag van het asfalt. In het westelijke deel is het riool vervangen. Op dit moment zijn de banden gesteld voor het voet- en fietspad en wordt deze voorzien van stenen. Ook zijn de buizen aangebracht voor de kabels die de verkeersregelinstallatie moeten aansturen. Voor de verkeerinstallatie alleen al  is 3 kilometer kabel nodig. Als de armaturen geplaatst zijn en de kabels zijn aangesloten kan er geasfalteerd worden.

In het geval van aanhoudende regenbuien kan de planning uitlopen
Het weer is voor de komende week lastig te voorspellen. In het geval van voortdurende neerslag kan er namelijk niet geasfalteerd worden.  De uitvoering van de geplande werkzaamheden kunnen dan ook uitlopen tot na de 15e september a.s..

Werk na de asfaltwerkzaamheden
Als er geasfalteerd is worden de lichtmasten vervangen, enkele trottoirs bestraat, bomen geplant en anti-parkeerbeugels geplaatst. Ook zijn er nog kleine werkzaamheden die nodig zijn het werk af te ronden.

Voor meer informatie en achtergronden zie www.voorschoten.nl/marinelaan.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 8 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 12 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24