Afbeelding

Doe mee! zaterdag 4 november – Natuurwerkdag

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Ook in het Achterbos in de Duivenvoordse Veenzijdsepolder is de eerste zaterdag van november Natuurwerkdag, de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen. Kom ook en leef je uit in de natuur! Ook de werkgroep Duivenvoordse Veenzijdsepolder SBB doet dit jaar weer mee. Onze klus bestaat uit het afzagen van bomen en struiken en het opknappen van een bruggetje en het verbeteren van de bereikbaarheid door de aanlag van knuppelpaden

Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom!

Starttijd We starten om 9.30 uur en ronden het werk af om 13.00 uur.

Het verzamelpunt voor onze klus is aan het einde van het Tuinenpad op de parkeerplaats Northey in Leidschendam. Voor koffie en thee wordt gezorgd, neem een mok mee en eventueel wat om te eten.

Doe je mee?
Wil je de handen uit de mouwen steken voor de natuur en onze vrijwilligersclub tijdens de Natuurwerkdag komen versterken? Je bent van harte welkom! Meld je aan via de website: www.natuurwerkdag.nl. Je vindt onze klus door te zoeken met de zoekterm: Duivenvoordsepolder Vragen? Heb je nog vragen over de Natuurwerkdag? Neem dan contact op met: (Ed de Meijer coördinator van de werkgroep eddemeijer@casema.nl of 06-11607058) Over ons Werkgroep Duivenvoordse Veenzijdsepolder

SBB

De werkgroep bestaat uit een 35 tal deelnemers die elke veertien dagen op zaterdagochtend in de winterperiode gezamenlijk de schouders zetten onder de in de Duivenvoordse Veenzijdsepolder voorkomende werkzaamheden. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Ook dit jaar pakken we de percelen in het Achterbos aan. We zullen met name langs de randen ruimte maken voor nieuwe ontwikkelingen. Maar ook is begonnen met andere activiteiten zoals de aanleg van een bruggetje, het vrijmaken van de paden van braamopslag en het opruimen van afgestorven essen.

Achterbos

Het Achterbos, plaatselijk ook bekend als het Laarzenpad, is een sprookjesachtig bos met een bijzondere sfeer. Veel mensen passeren het dagelijks met de fiets, slecht weinigen kennen de bekoring van dit stukje rust binnen de drukte tussen Den Haag, Wassenaar, Leidschendam en Voorschoten. Het bos is door zijn vochtige veenachtige bodem een goede vindplaats voor paddenstoelen. Ook is er veel dood hout aanwezig wat een prima voedingsbodem is voor paddenstoelen.

Opgave

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de natuurwerkdag op de website: www.natuurwerkdag.nl Tik op locaties en zoek op Duivenvoordsepolder Trek laarzen of waterdicht schoeisel aan en trek warme waterdichte kleding aan die tegen een stootje kan. 

Overige excursies dit jaar in de groene long van de randstad:

• 17 december: Geschiedenis- en natuurexcursie op het landgoed Zuidwijk (onder voorbehoud) (10.00 – 13.00 u.).

De excursies (en eventuele wijzigingen in het programma) zullen worden aangekondigd op de websites van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en

Duurzaamheid; www.ivn.nl/leiden), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde (www.anv-santvoorde.nl), AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's Gravenhage en omstreken; www.avn.nl), Stichting Horst en Weide (www.horstenweide.org) Staatsbosbeheer (www.staatsbosbeheer.nl).

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 8 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 9 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 11 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 15 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 15 uur geleden