Afbeelding

Wereldwinkel verzamelt oud gereedschap voor Moldavië

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - De hele maand januari en februari kan je (oud) gereedschap inleveren bij de Wereldwinkel in Voorschoten. Alle (tuin)gereedschap is welkom, met uitzondering van elektrisch gereedschap. Het verzamelde gereedschap wordt gedoneerd aan stichting Helping Hand Moldavië. Zij zetten zich in voor het armste land van Europa, waar 80% van de bevolking nog onder de armoedegrens leeft.

Verdeeld onder verschillende technische scholen
Afgelopen voorjaar heeft de Wereldwinkel al eerder gereedschap verzameld voor deze stichting. In april is dat allemaal naar Moldavië gebracht. Het gereedschap is verdeeld onder verschillende technische scholen. Deze jongeren die een vak leren kunnen zelf geen gereedschap aanschaffen en zijn dan ook blij met de donatie. Ook hebben automonteurs verschillende stukken gereedschap ontvangen.

Momenteel geen brillen inleveren
Helaas is het niet meer mogelijk om uw oude brillen bij ons in te leveren. Voorheen brachten wij uw oude brillen naar een oogarts, die ze klaarmaakte en naar oogklinieken in Afrika bracht. Hij is er nu mee gestopt. Wij hebben geen ander doel kunnen vinden voor de oude brillen. Mochten wij weer een doel voor de brillen hebben dan hoort u dat uiteraard van ons. Mocht u een doel weten, laat het ons dan weten, via de medewerkers in de winkel of via de mail info@wereldwinkelvoorschoten.nl  

Inzamelpunt plastic doppen
Bij de Wereldwinkel Voorschoten kunt u harde plastic doppen inleveren. Voor het KNGF Geleidehonden zamelen wij deze doppen in en brengen ze naar een recyclebedrijf. Het recyclebedrijf kent een vergoeding toe aan het KNGF Geleidehonden. Dit bedrag gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden. Alle plastic doppen zijn welkom: van de mineraalwaterflessen, frisdrank, yoghurt, vla, melk, sappakken, slagroombussen, wasmiddel, pindakaaspotten enz.. Graag even schoonspoelen en papier/folie eruit halen. 
Voor meer informatie www.geleidehond.nl/doppen 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 2 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 6 uur geleden 18
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol gisteren 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24