Afbeelding

Wethouder Rasch leest peuters voor

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Woensdag 24 januari, op de startdag van de Nationale Voorleesdagen, heeft wethouder Hans Rasch voorgelezen bij peuterspeelzaal Olleke Bolleke van de Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten en de kleuters van basisschool de Vos.

Elk jaar worden de Nationale Voorleesdagen gehouden. Dit jaar van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2018 met als thema het verhaal uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt'. Voorlezen aan kinderen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo wordt hun taalbegrip en fantasie bevorderd en worden kleintjes grote lezers. Ook bij de peuterspeelzalen van de Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten en veel basisscholen wordt aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Er wordt geknutseld, gesprekjes gevoerd, gelezen en gezongen over het thema 'Dieren in de dierentuin'.

Om extra aandacht te geven aan het belang van voorlezen komen er allemaal gezellige mensen voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Naast een heel aantal ouders en grootouders kwam op woensdag 24 januari wethouder Hans Rasch voorlezen bij Olleke Bolleke. Maar niet alleen de peuters van Olleke Bolleke profiteerden van het bezoek van de wethouder. Ook de kleuters van basisschool de Vos mochten meeluisteren. De wethouder las een heel spannend verhaal voor en de kinderen luisterden aandachtig. 
 
De peuterspeelzaal is als voorschool een professionele aanvulling op de opvoeding thuis en heeft als functie het kind optimale ontwikkelingskansen te bieden. In een warme en stimulerende omgeving worden de kinderen optimaal voorbereid op de basisschool. De kinderen leren samenspelen, met behulp van begeleid spel wordt de taal- en cognitieve ontwikkeling bevorderd, de motorische ontwikkeling gestimuleerd, worden de kinderen geprikkeld tot creativiteit. Allemaal vaardigheden die ze later ook nodig hebben in het basisonderwijs. Het contact dat de peuterspeelzaal heeft met de basisschool is voor de overgang van de peuters naar de 'grote school' een belangrijk middel. Peuters lopen vaak even met hun pedagogisch medewerker naar binnen bij de kleuterklas zodat ze alvast kennis kunnen maken met de juf en de andere kinderen. Dat maakt voor peuters de overgang minder spannend. Door het contact dat de kleuterjuf heeft met de pedagogisch medewerker van de peuter, wordt daarnaast een doorgaande leerlijn gerealiseerd. Het was daarom extra fijn dat de peuters en de kleuters samen konden genieten van het voorlezen door wethouder Hans Rasch.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 1 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 5 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 6 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 6 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 8 uur geleden