Afbeelding

Klezmer en Tango in Het Kruispunt

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten - Op zondagmiddag 18 maart a.s. wordt van 16.00 tot 17.00 uur het vijfde inloopconcert in Het Kruispunt te Voorschoten gehouden. Vanwege het grote succes van voorgaande jaren staan Klezmer en Tango ook voor dit seizoen weer op het programma. De Klezmer-muziek wordt gespeeld door leerlingen van BplusC: Mazzel 1 en Mazzel 2. Mazzel 1 bestaat uit: 2 violen, klarinet, trombone, cello en gitaar. Mazzel 2 bestaat uit: viool, saxofoon, 2 klarinetten, cello en 2 gitaren. Beide Klezmer-groepen staan onder leiding van Anja van Dooren, docent van BplusC.

Baldosa Floja is een traditioneel tango orkest zoals die in de jaren '40 en '50 volop speelden in Buenos Aires. De groep bestaat uit ruim 20 zeer enthousiaste amateurmuzikanten vanuit het hele land. Het orkest heeft naast de traditionele bezetting van strijkers (viool, altviool, cello), balgen (bandoneon, accordeon), ritme (piano, contrabas) en zang ook ruimte voor houtblazers (fluit, klarinet, basklarinet, baritonsaxofoon).

Ter afsluiting van de middag zal een tango gespeeld worden door de klezmergroepen plus tango orkest. De toegang voor dit inloopconcert is gratis. Adres: Schoolstraat 2, tegenover Albert Heyn. Na afloop is er de mogelijkheid een bijdrage te leveren bij de uitgang.

In De Werf kan dan onder het genot van een drankje nog worden nagepraat.

https://www.facebook.com/TangoOrkestBaldosaFloja/videos/1707178666201914/

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 59 minuten geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 2 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 14 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 15 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 20 uur geleden