Afbeelding

Brandweer Voorschoten verleent assistentie bij boerderijbrand Hoogmade

Algemeen

Voorschoten - Gisternacht werd de Voorschotense brandweer om 4:35 uur gealarmeerd om af te lossen bij de zeer grote brand in Hoogmade. Het betrof de brand die was ontstaan op het rietendak van de woonboerderij en antiekwinkel De Hoogwerf in Hoogmade. Dit is voor de brandweer altijd een lastige en intensieve klus omdat riet goed brandt en snel uitbreidt. De eerste ploegen die ter plaatse waren hadden op het dak een stoplijn gecreëerd. De brandweer Voorschoten kreeg de taak toebedeelt om deze stoplijn te handhaven en het brandende riet van het dak te halen. Ruim 7 uur is de Voorschotense brandweer hard bezig geweest met blussen en het brandende riet van het dak te halen.  Mede dankzij de inzet van de Voorschotense brandweer is het voorhuis behouden gebleven. 'Moe maar voldaan deze klus geklaard te hebben keerden wij na zeven uur hard werken terug naar de kazerne', vertelt één van de Voorschotense brandweer leden. 

Vrijwilligers
De Voorschotense brandweer draait sinds 1938 op vrijwilligers. Elke dinsdagavond komen zij in actie bij de brandweerkazerne, dan worden procedures doorgenomen en wordt er geoefend met de verschillende blushandelingen en getraind om zo snel en efficiënt op de wagen te komen. De vrijwilligers van de Voorschotense brandweer komen jaarlijks ongeveer 100 tot 110 keer in actie. Niet alleen voor brand maar ook bij verkeersongelukken of het afhijsen van patiënten die niet via een trap naar de ambulance kunnen. En ook nog steeds in actie als er een kat in een boom zit. 'Niet elke actie is spectaculair dus, daarom is het belangrijk dat je als brandweerman of vrouw in de eerste plaats bereid bent om hulp te verlenen, op welk gebied dan ook.', zegt ploegchef Nico Guijt van de Voorschotense vrijwillige brandweer.

Meld je aan als vrijwilliger bij de brandweer
Wie interesse heeft om de brandweer te komen versterken, kan zich via de brandweer Hollands Midden aanmelden op de website of mailen naar ploegchef Nico Guijt via isnico.guijt@brandweer.vrhm.nl. Kom op dinsdagavond eens een keer een kijkje nemen tijdens een oefenavond in of bij de kazerne aan het Burg. Van der Haarplein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 16 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 17 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 18 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 22 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43