<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Voorjaarsconcert Voorschotens Kamerkoor "Eten & Drinken"

Voorschoten - Door alle eeuwen heen hebben componisten teksten over eten en drinken gebruikt voor hun composities.
Op 14 april a.s. brengt het Voorschotens Kamerkoor een kleine bloemlezing van een aantal van deze composities.

De meeste liederen gaan over drinken, in het bijzonder is de wijn een grote inspiratiebron. Er zijn ook teksten die het leven van een cupcake beschrijven of die gaan over het gezamenlijk aanzitten bij een banket met alle ongemakken die erbij horen.

Naast een aantal werken van de hand van dirigent Nico Philipp Hovius is het aandeel van Nederlandse en Vlaamse componisten groot.

Bij de titel "Koffie Cantate", welke ter afsluiting van het muzikale menu wordt gezongen, komt de associatie boven met de cantate "Schweigt stille, plaudert nicht" van J.S. Bach. Dit is niet zo vreemd, in principe is het verhaal van de Bach cantate herschreven in een hedendaags Nederlands jasje. In de muziek is qua idioom een knipoog gemaakt naar de grote meester maar ook naar kenmerken van de koffie reclame.

Al met al is het een programma dat goed voedt en ook licht verteerbaar is.

Medewerking wordt verleend door Wim Loef (piano), Ronald Koek (saxofoon) en Caroline Stam (sopraan).

Locatie: Het Kruispunt, Schoolstraat 2 (tegenover Albert Heijn), Voorschoten.

Aanvang concert: 20.15 uur, de zaal is open vanaf 19.45 uur.

Na afloop van het concert krijgt u een drankje aangeboden.

Kaarten in de voorverkoop kosten € 15,00 en zijn te bestellen via de website: www.voorschotenskamerkoor.nl , telefonisch (06-81934613) of via de leden.

Aan de zaal kosten de kaarten € 17,50.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten