<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Duivenvoorde viert de lente tijdens opening museumseizoen (14 en 15 april)

Het museumseizoen 2018 op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten wordt in het weekend van 14 en 15 april feestelijk geopend: iedereen is welkom om de lente te komen vieren. Er is een programma vol activiteiten voor jong en oud rondom de gloednieuwe tentoonstelling Het Verhaal. Het kasteel is het hele weekend te bezoeken tegen een gereduceerd tarief.

Gevarieerd programma voor jong en oud

Op zaterdag zijn er heel de middag (familie)rondleidingen door het kasteel. De benedenverdieping kan op eigen gelegenheid worden bezocht. Nieuw dit jaar zijn de bijzondere boerderijrondleidingen. De boerin van de Kasteelhoeve leidt nieuwsgierige bezoekers rond op de boerderij, langs de melkkoeien en het jongvee. De tour start bij de landgoedwinkel in Hof van Duivenvoorde (tickets via webshop Duivenvoorde).

Zondag is een speciale familiedag op Duivenvoorde, met o.a. spannende verhalen van een Middeleeuwse troubadour en verhalenverteller, bloemzaadbommen maken en buitenspellen op het gras bij de kasteelvijver. Bij de Hof van Duivenvoorde bent u het hele weekend welkom voor een hapje en drankje.

Het Verhaal

Tijdens het openingsweekend wordt de gloednieuwe tentoonstelling van Kasteel Duivenvoorde geopend: Het Verhaal van Duivenvoorde - acht eeuwen adellijke wooncultuur in het groen. Een verhaal over boeiende en belangrijke personen door de eeuwen heen, die allemaal één ding gemeen hadden: hun band met Duivenvoorde. De tentoonstelling is na het openingsweekend nog t/m 26 oktober 2018 te bezoeken, iedere dinsdag t/m zondag om 14:00 en 15:30 uur tijdens een rondleiding.

Bezoek

Het kasteel is geopend op zaterdag 14 april van 13:00 - 17:00 uur en op zondag 15 april van 14:00 - 17:00 uur Vanwege de Museumweek geldt het hele weekend een korting van 50% op de entree. Tickets koopt u in de webshop of ter plekke aan de deur. Volwassenen: €6,25,- / kinderen: 13-16 jaar: €2,50 / kinderen 5 t/m 12 jaar: €1,50 / kinderen tot 4 jaar en museumkaart: gratis.

Meer info over het programma van dit weekend op www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2018/openingsweekend


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten