<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Nieuwe VKK-leden tonen hun kunst(werk)en

Op zaterdag 21 april opent de Voorschotense Kunstkring (VKK) een nieuwe expositie op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (boven Restaurant Floris V) op Voorstraat 12. De tentoonstelling is dit keer volledig gewijd aan werken van vier kunstenaars, die in de afgelopen 12 maanden, tot het befaamde gezelschap zijn toegetreden: Arnold Hoogendorp, Andrée Reijers, Annemarie Spijkerman en Jan Willem van Swigchem. Zij krijgen zo een uitgebreid podium om zich aan het publiek in Voorschoten en de regio te presenteren.

Beeldhouwster Andrée Reijers experimenteert het liefst op basis van mensfiguren. Met wat zachtere steensoorten of klei probeert ze tot soepele, organische vormen te komen. Binnen de beperking van het menselijk lichaam of een portret wil ze een compositie creëren, die ook als abstractie mooi is. Daarbij gaat ze steeds meer afwijken van de juiste verhoudingen. Er moeten volgens haar spanning en dynamiek in zitten. Papierkunstenaar Jan Willem van Swigchem snijdt en vouwt handmatig papier reliëfs en papier sjablonen. Hij is daarbij de mening toegedaan dat de hierdoor ontstane imperfectie de ultieme vorm van perfectie is. Net zoals geen enkel blaadje aan een boom gelijk is aan een ander ook al lijkt dat wel zo. Kunstfotograaf Arnold Hoogendorp gebruikt de fotografie als een manier om uitdrukking te geven aan beelden van een al dan niet geënsceneerde werkelijkheid door bijvoorbeeld beelden weg te laten of toe te voegen en het maken van fotosculpturen. Annemarie Spijkermans werk ontstaat vanuit het verlangen een oorspronkelijke harmonie te herstellen. De natuur met haar vele vormen en sferen is daarin altijd een grote inspiratie. Ze gaat uit van de werkelijkheid, maar brengt die terug tot een zekere abstractie waarin herkenbare elementen overblijven en toch niet domineren. Sinds 1980 al maakt zij ook tekeningen en schilderijtjes die men abstracties zou kunnen noemen van kalligrafieën met ritmes, gebaseerd op breipatronen en geschreven taal. Ze noemt ze "Breisels en Schrijfsels". De VKK gaat deze als eerste ook exposeren.

Officiële opening
De expositie kan van 21 april tot en met 13 mei op elke woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur worden bekeken. Op vrijdag 27 april (Koningsdag) is de tentoonstelling extra open tussen 11 en 17 uur. Groepen leidt men op afspraak graag op andere tijdstippen rond. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 21 april om 16 uur. Dan staan er ook een gratis hapje en drankje voor u klaar.

Meer informatie
Meer informatie over de tentoonstelling en de exposanten vindt u op voorschotensekunstkring.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten