Afbeelding

Rotary helpt vrijwilligers Mauritsgroep

Algemeen Regio nieuws

Scouting Mauritsgroep is hard op zoek naar vrijwilligers. Om de groep in elk geval een ochtend te helpen, organiseerde Rotary Club Voorschoten-Leidschendam zaterdag 19 mei een uitje naar Natuurspeeltuin Voorschoten.

De Mauritsgroep biedt scouting aan kinderen met een lichamelijke beperking. "Wij ondernemen dezelfde leuke en spannende activiteiten als andere groepen, maar bieden extra begeleiding", legt voorzitter Xandra Thiele uit. "Scouting staat voor uitdaging. We dagen de welpen en scouts uit om zich persoonlijk te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Met onze activiteiten laten we zien dat ondanks hun beperking niets onmogelijk is."

De scoutinggroep stimuleert zo veel mogelijk zelfstandigheid van de leden. Maar soms zijn er extra drempels en hebben ze wat hulp nodig. Xandra: "Daarom zoeken we vrijwilligers die niet bang zijn voor vieze handjes en het leuk vinden de handen uit de mouwen te steken. Je kunt veel leren van en aan onze kinderen. Verder bieden we tal van activiteiten voor onze vrijwilligers zoals trainingen, fun-activiteiten en natuurlijk veel gezelligheid."

Gezellig was het zeker. Zoals het hoort, startte het uitje naar de Natuurspeeltuin met het clublied en het hijsen van de vlag. Met een memoryspel raadden de kinderen vervolgens de namen en beroepen van de Rotaryleden. Daarop begon het echte werk, zoals een hindernisbaan, muziek maken en water dragen. Voor de welpen en scouts bleek inderdaad niets onmogelijk. Een kampvuur met marshmallows maakte de ochtend helemaal af.

Iedere eerste en derde zaterdag van de maand komen de kinderen samen in het clubhuis in Voorschoten. Verder gaan ze een paar keer per jaar op weekendkamp en één week op zomerkamp. Vrijwilliger worden is heel gemakkelijk. App 'JA, IK OOK!' naar 06 - 26 06 42 05 of mail naar xandra@mauritsgroep.nl. Zie ook www.mauritsgroep.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 11 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 12 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1