De Kluiskrakers van de Nutsbasisschool. Foto: Vsk
De Kluiskrakers van de Nutsbasisschool. Foto: Vsk

Leerlingen Nutsschool Voorschoten kraken bankkluis

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Nee, er kwam geen politie aan te pas… Wel kwam Rob Joosten, de regio direkteur van de Rabobank regio Den Haag met een grote taart het schoolplein op.

Wat bleek, groep 8 van de Nutsbasisschool in Voorschoten is winnaar geworden van de Rabobank Bankbattle 2018 die op 16 mei heeft plaats gevonden. Het doel van de BankBattle is om als snelste de juiste oplossing online in te voeren en zo de BankBattle-kluis te kraken. Totaal deden 28 teams van 21 basisscholen uit Den Haag en omstreken mee. Ze werden verdeeld over 3 clusters waardoor er 3 winnende teams zijn. De twee andere scholen waren de Vijverhof uit Voorburg en GBS De Akker uit Rijswijk  

Het succesvol afronden van de BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Deze spannende quiz werd voor de dertiende keer georganiseerd door Rabobank Regio Den Haag. Het winnende team van de Vijverhof, GBS De Akker en de Nutsbasisschool waren de snelste binnen hun cluster. Daarmee wonnen ze een over­­­winningstaart en een uitje voor de hele klas naar TRIXS, Indoor Trampoline & Beach Sports Park in Leidschendam.

De BankBattle wordt jaarlijks in heel Nederland op 1.500 basisscholen gespeeld. Alle deelnemende klassen starten (internet gestuurd) op hetzelfde tijdstip met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hebben betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteert dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang geeft tot de eindopdracht. De klas die het geheel als eerste weet te volbrengen is winnaar.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 15 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 17 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 18 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 23 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10