Afbeelding

Open Imkerijdagen op 14 en 15 juli Duivenvoorde

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Tijdens de landelijke Open Imkerijdagen op 14 en 15 juli laat de imker van Duivenvoorde, Steven Kluft, u graag de bijen zien. Kijk mee over zijn schouder en kom van alles te weten over de bijen van Duivenvoorde! Tijdens dit weekend kunt u de bijenkasten van Duivenvoorde, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek, van dichtbij zien. Leer alles over bijvoorbeeld het oogsten van honing, de koningin van het volk of wat u zelf kunt doen om de bijenstand te verbeteren. 

Park- en kasteelrondleidingen
Tijdens dit weekend worden er extra kasteelrondleidingen georganiseerd. Daarnaast worden er parkrondleidingen aangeboden met als thema bijen. Op beide dagen geldt het volgende programma:
14:00 uur: kasteelrondleiding
14:00 uur: parkrondleiding
15:00 uur: kasteelrondleiding
15:00 uur: parkrondleiding
15:30 uur: kasteelrondleiding

Dagspecial en bijenproducten
In de museumwinkel wordt ter gelegenheid van de Open Imkerijdagen het assortiment aangevuld met producten over bijen, te weten een handboek voor bijenfans en diverse bijen-zoekkaarten. Daarnaast zal de Hof van Duivenvoorde de dagspecial afstemmen op de imkerijdagen.

Info & tickets
Praktische informatie
De Open Imkerijdagen op Kasteel Duivenvoorde vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli van 11:00 – 16:00 uur. De imker is op beide dagen aanwezig.  
Voor de parkrondleidingen koopt u uw tickets vooraf in de webshop. De rondleidingen gaan door bij minimaal vijf personen. Voor de kasteelrondleidingen koopt u uw tickets ter plekke in onze museumwinkel.

Tarieven
Neemt u deel aan een kasteel- of parkrondleiding? Dan mag u met uw ticket gratis het park en de bijenstal bezoeken. Komt u alleen wandelen of voor de bijenstal? Dan betaalt u alleen voor een parkticket (waarmee u een kleine bijdrage levert aan de instandhouding van het landgoed).

Kasteelrondleiding, incl. toegang park:     regulier toegangstarief kasteelrondleiding
Parkrondleiding, incl. toegang park:         €5,-
Toegang park:                                           €1,-  

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 9 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 10 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 15 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 22 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk gisteren