Afbeelding

Avanti grijpt net naast de prijzen op NK

Algemeen Sport

Met twee teams in de finales van "The Dutch Gymnastics - The Finals 2018", het finale weekend van het hoogste sportpodium van het jaar, was het voor Avanti Voorschoten in de categorie JazzDance een bijzondere dag afgelopen zaterdag. Want normaliter is het "Once in a Lifetime" dat je op het hoogste podium van Nederland uitkomt, want de concurrentie is tegenwoordig echt moordend. Sommige dansscholen trainen wel twee, drie of zelfs vier keer zoveel in de week als de wedstrijdgroepen van Avanti. De reden hiervoor is dat Avanti gewoonweg niet meer dansuren in kan plannen. Maar dat buiten beschouwing gelaten stonden onze dames en heren van de C13 voor de derde keer op rij op het NK en de C16 voor de tweede keer binnen drie jaar op dit erepodium. Dus dat zegt wel iets over het niveau van deze groepen.

s' Ochtends om zeven uur gingen beiden teams vanuit Voorschoten met een bus richting Rotterdam Ahoy, want om acht uur dienen alle sporters al aanwezig te zijn. Om halftien is dan de opmars waar alle deelnemende teams zich showen aan het publiek. In totaal deden er 66 teams mee verdeeld over meerdere categorieën die in totaal 854 deelnemers genereerden. 

Daarna is het wachten op het moment dat je het moet waarmaken tijdens de dans, waarvoor je het gehele jaar keihard getraind hebt. De C16 mocht rond halftwaalf het spits afbijten voor Avanti en de C13 moest nog een hele tijd wachten, want die waren rond kwart voor vier pas aan de beurt. Uren rondlopen en maar wachten met ingevlochten haren en knotten en géén andere dingen kunnen doen, want alles valt en staat met dat moment van ongeveer drie minuten. De adrenaline giert dan ook bij eenieder door de aderen als het moment dan daar is. En wij kunnen u meedelen dat het bij de ouders net zo is.

De optredens gingen goed maar dacht de jury daar ook zo over? Filmpjes van de optredens worden tig keer nagekeken en ook persoonlijke klanken zoals: "Ik deed dit niet helemaal goed of dat niet", hoor je om je heen. Maar weer een paar uur wachten voordat de prijsuitreiking daar is. 

Dan nog maar even kijken bij Sanne Wevers in de andere hallen van Ahoy want ook zij moet gewoon mee doen aan het Nederlands Kampioenschap om zich te kunnen plaatsen voor andere internationale toernooien. Ook Epke Zonderland was van de partij, ondanks dat hij de dag erna pas aan de bak hoefde. Op dat moment is het gevoel van vereenzelviging bizar te noemen want dan er is géén enkel verschil tussen Sanne en je dochter of tussen Epke en je zoon, want beide staan in een landelijke finale op het NK; alleen op een andere discipline. 

En dan is het bijna zes uur en volgt eindelijk de prijsuitreiking, het verlossende woord is daar. Helaas ging het eremetaal niet mee naar Voorschoten. De C13 is vierde van Nederland geworden en de C16 is zevende van Nederland geworden. Dit lijk misschien teleurstellend omdat beide teams als tweede geplaatst waren voor het NK, maar op het allerhoogste niveau gaat het ook echt om alles. De C13 had bijvoorbeeld 15,683 punten en de nummer drie had 8/100 punt meer en de nummer twee 2/10 punt meer om maar even aan te geven hoe dicht een medaille en niets bij elkaar liggen. Maar één ding kunnen wij wel zeggen en dat is dat wij bij de absolute TOP van Nederland behoren en met ongeveer 165 dansscholen in onze tak van sport (lees JazzDance) wij Avanti Voorschoten dus goed vertegenwoordigen.

Deze resultaten zijn natuurlijk bewerkstelligd door de choreografen en de danscoaches van deze teams; maar binnen de teams worden zij de dansjuffen en hulpjuffen genoemd. Maar met deze laatste benamingen worden zij eigenlijk veel te kort gedaan, want wat hebben deze dames een tomeloze inzet en een engelengeduld met deze groepen. En de Drive waarmee ze dit bewerkstelligen is gewoonweg Excellent te noemen. Dames dank jullie wel voor dit fantastische seizoen en voor de finales als kroon op jullie werk.

Verder willen wij natuurlijk Theo's Busreizen hartelijk bedanken voor de perfect verzorgde heen en terugreis en de firma PlanetGroup.nl voor het vervaardigen van de dansshirtjes. 

Een eervolle vermelding gaat uit naar onze dansjuf, Jitske Bergsma genaamd. Zij heeft al die jaren alles bewerkstelligd met deze groepen maar kon helaas niet aanwezig zijn op het Moment Suprême: De Finaledag. Zij is namelijk een paar dagen daarvoor bevallen van een gezonde dochter, genaamd Femme. Maar via multimedia streaming (Skype) heeft zij de dansgroepen toch van een afstand kunnen bekijken tijdens hun uitvoeringen in de landelijke finales op het NK. 
Het onmogelijke hebben zij gezamenlijk mogelijk gemaakt. Bij deze willen wij dan ook iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet die de weg naar deze droomfinales voor deze jonge dames en heren hebben waargemaakt. In één woord: "CHAPEAU".

Op weg naar de uitgang hoorde wij nog een mooie uitspraak en die geldt zeker voor onze dansteams:
                It ain't over 'til it's over, so we'll be back!

Door Edwin Sanders
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 4 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 4 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 4 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 4 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 10 uur geleden