<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Ruben Nicolai en Evelyn Struik openen Villa Joep ruimte in Prinses Máxima Centrum

Villa Joep is een actieve partner van het net geopende Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Een deel van het door Villa Joep gefinancierde onderzoek wordt ook in het Prinses Máxima Centrum uitgevoerd.  In het gebouw heeft Villa Joep een ontmoetings- en vergaderruimte. Een aantal dagdelen zijn hier in de toekomst vrijwilligers te vinden. Zo is Villa Joep niet alleen nog beter zichtbaar, maar vooral ook aanspreekbaar en dichtbij voor families en patiëntjes. De nieuwe ambassadeurs Ruben Nicolai en Evelyn Struik zullen deze nieuwe plek binnenkort openen samen met Herman den Blijker.

Drie nieuwe ambassadeurs
Wat was voor televisiemaker Ruben Nicolai de reden om zich aan te sluiten bij Villa Joep?  "Ik ben net aan de slag voor Villa Joep en de tomeloze inzet van de vrijwilligers sprak me gelijk aan. Kinderen horen niet ziek te zijn. Zij moeten spelen, plezier maken en langzaam het leven leren. Niet op zo'n jonge leeftijd al met zo'n heftige ziekte worden geconfronteerd. Als er ook maar enige kans is om de kinderen te redden, dan moeten wij daar met zijn allen achter gaan staan. Dat ik in alle bescheidenheid daar een steentje aan bij mag dragen, doe ik graag! Wat ik verder heel mooi vind is dat veel ouders van patiëntjes Villa Joep ondersteunen. Dat je met je verdriet niet in je eigen bubbel gaat zitten, maar dat je je dan inzet voor anderen: echt petje af!" 

De motivatie van televisiepresentatrice Evelyn Struik luidt: "Het verhaal over het ontstaan van Villa Joep en de vele andere kinderen met deze vreselijke ziekte raakte mij diep. De manier waarop de ouders van Joep de stichting hebben weten neer te zetten en zo'n enorme groei hebben weten te realiseren is niet alleen heel bijzonder maar ook inspirerend. Ik vind het een eer me als ambassadeur te verbinden aan Villa Joep en zal me zo veel als mogelijk inzetten om de activiteiten en boodschap van Villa Joep waar mogelijk onder de aandacht te brengen."

Naast Ruben en Evelyn heeft ook theateracteur en tv-presentator Richard Groenendijk een ambassadeursrol aanvaard. De keuze voor Villa Joep was voor hem bijna vanzelfsprekend. "Nadat ik me had ingelezen en in gesprek raakte over de geringe overlevingskansen, de bereikte resultaten en de ambities was ik overtuigd dat ik me graag voor Villa Joep wil inzetten. Het klikte. Maar ook ik heb de wanhoop van ouders van een kind met een zeldzame ziekte van dichtbij meegemaakt. Dat laat je niet meer los."

Doel Villa Joep
Het ultieme doel van Villa Joep is het genezen van kinderen met neuroblastoom. De genezingskans van het meest agressieve type neuroblastoom is nog steeds schrikbarend laag (30%). Om dit te verbeteren is nog veel gericht onderzoek naar neuroblastoom nodig, dat alleen kan plaatsvinden als er voldoende financiële middelen zijn. Villa Joep werft deze middelen uit donaties en besteedt deze voor 100% aan onderzoek. 

Geen strijkstok
Villa Joep heeft als streven geen kosten te maken; 100% van de donaties gaat daarom rechtstreeks naar onderzoek. Onvermijdbare kosten worden zoveel mogelijk beperkt en bekostigd vanuit Vrienden van Villa Joep, die hiervoor apart beperkte middelen beschikbaar stellen. Alle medewerkers van Villa Joep zijn vrijwilligers en ook alle betrokken bedrijven en instellingen verlenen gratis medewerking. Alle donaties aan Villa Joep komen dus voor 100% bij onderzoek naar neuroblastoom terecht.

Meer info: www.villajoep.nl 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten