<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
diversen

Donatie Fonds 1818 voor idee voor Verrijk je Buurt

Den Haag -  Fonds 1818 helpt bewoners die aan de slag willen voor een betere buurt. In de eerste helft van het jaar hebben bijna 250 bewonersgroepen een donatieaanvraag bij het fonds ingediend, voor in totaal € 250.000. Projectleider Marjet van Os: "Tijdens onze Verrijk je Buurt inspiratiecafés spreken we heel veel mensen die, geheel belangeloos, iets goeds willen doen voor hun buurt. Dat is echt hartverwarmend. Hun ideeën zijn vaak heel verrassend en inspirerend. Wij helpen die mensen graag op weg door het geven van advies, begeleiding, geld en inspiratie."

Iedereen die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor z'n directe leefomgeving wil doen, is van harte welkom bij de Verrijk je Buurt inspiratiecafés. De eerste helft van dit jaar organiseerde het fonds 21 cafés in 12 gemeenten. Hier kwamen ongeveer 600 bewoners op af. De meeste mensen willen graag aan de slag met groen, speeltuinen en het opknappen van de straat. 

Verhalentafel
De verhalentafel in Hillegom, een van de eerste aanvragen bij Verrijk je Buurt, is een mooi voorbeeld van een groepje bewoners dat iets wil doen tegen eenzaamheid. De Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) organiseert elke zomer een samenkomen om verhalen uit te wisselen. "Zo willen we ouderen het huis uit krijgen en in contact met anderen brengen", vertelt bestuurslid Gerda Warmerdam. "Dat voorkomt eenzaamheid en is goed voor je hoofd." De laatste keer was er zoveel animo, dat een van de deelnemers besloot Fonds 1818 te benaderen voor tien wekelijkse bijeenkomsten. 

Nieuwe inspiratiecafés
Marjet van Os: "Onze doelstelling voor dit jaar was om 200 donatieaanvragen te krijgen. Daar zijn we nu al ruim overheen, maar na de zomer gaan we gewoon door met het organiseren van Verrijk je Buurt inspiratiecafés, want we willen de hele regio van het fonds bereiken.

Over Verrijk je Buurt
Fonds 1818 is jarig en trakteert in de hele regio. Bewoners met goede ideeën kunnen een jaar lang bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning. Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt komen, na beoordeling door het fonds, ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal € 3.000. Fonds 1818 organiseert in alle gemeenten in zijn regio Verrijk je Buurt inspiratiecafés. Opverrijkjebuurt.fonds1818.nl staat alle informatie en een online toolbox om meteen aan de slag te gaan. 

Fonds 1818
Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor iedereen in de regio Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten