<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kapitein Haak in de Peter Pan story. Foto: Edwin Sanders
Kapitein Haak in de Peter Pan story. Foto: Edwin Sanders
Sport

Avanti-dansers vieren jubileum met eindshow

Avanti Voorschoten is opgericht op 1 september 1953 en daarom is 2018 een jubileumjaar voor de club uit voorschoten, want dan bestaat Avanti Voorschoten 65 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren zijn er binnen de club allerlei activiteiten georganiseerd voor de turnafdeling en zo ook voor de dansafdeling van Avanti. Voor alle danseressen en dansers is er een speciale eindshow gearrangeerd genaamd: "The Dance Factory".

Door Edwin Sanders

Ieder jaar wordt er voor de dansafdeling van Avanti een eindshow gearrangeerd waar alle dansgroepen hun kunnen laten zien van het afgelopen seizoen, maar deze keer werd het een voorstelling om in te lijsten. Een voorstelling met een "Goud Randje". Een energiek geheel waarin eenieder qua Roleplay echt elementair van belang is. Iets Magistraals met ware kippenvel momenten. Iets fameus met een ware perceptie van de danseressen en dansers in deze show. Dit is equivalent aan Topsport.
Om dit alles te kunnen bewerkstelligen is maanden van voorbereiding en training nodig en wordt er niet alleen een tomeloze inzet van de danseressen en dansers verlangt maar ook van een heel groot scala aan vrijwilligers. Want zonder deze laatste groep mensen kan je gewoonweg niet zo'n show neerzetten als "The Dance Factory" in zijn huidige weergave. 

En dan hebben wij het nog niet eens gehad over het financiële plaatje, maar gelukkig heeft de Stichting Katapult daarin geparticipeerd. De Stichting Katapult is er voor jongeren in Voorschoten en omgeving en heeft ten doel om in Voorschoten en omgeving activiteiten of kleinschalige projecten financieel te ondersteunen. Avanti is de Stichting Katapult dan ook zeer erkentelijk dat zij hebben bijgedragen om deze eindshow tot een waar spektakel te kunnen maken.

Mede hierdoor werd de opvoering van onze jubileumshow "The Dance Factory" uitgevoerd in de Rijswijkse Schouwburg. Met een entourage van allure en met bijna 700 man aan publiek is het voor de dansgroepen een ware beleving om hun kunsten te vertonen. Het immense podium en de belichting is toch weer heel anders dan een opgebouwde dansvloer in een sporthal. Maar ook de verschillende kledij en kostuums evenals de vele rekwisieten die speciaal voor deze voorstelling waren gemaakt waren een ware lust voor het oog.

En toen eindelijk na maandenlange voorbereidingen begon op zondagochtend 8 juli 2018 het aftellen. Om halfelf in de ochtend moest er al verzameld worden bij de Schouwburg in Rijswijk. Want eerst moest nog de generale repetitie in zijn geheel doorlopen worden zodat alles bij de middagvoorstelling voor het grote publiek perfect kon gaan. De laatste uren zijn zenuwslopend geweest, maar dan lopen de eerste bezoekers de zaal binnen. Het feest gaat beginnen.

De ladyspeaker kondigt de show "The Dance Factory" aan en vervolgens worden we meegenomen op een reis van de aankondiging van deze jubileumshow in de dansfabriek tot aan het spetterende slot. In de grote dansfabriek, genaamd "The Dance Factory", krijgt Professor "Dansmaker" de zware taak toebedeeld om een jubileumshow te ontwerpen voor het 65-jarig bestaan van Avanti Voorschoten. De professor moet allerlei ideeën uitwerken, dansen schrijven, muziekkeuzes maken en kleding uitzoeken. Dit alles heeft geresulteerd in 29 eindproducten; dansen van lief tot stoer, van Street, Sliding en Pop tot grote musicalachtige creaties. Een echte professionele productie waar eenieder trots op kan zijn.

Na de grote opening van "The Dance Factory" wordt de reis vervolgd en verteld iedere dansgroep zijn eigen verhaal wat benadrukt wordt met de outfit van de dansers en de wisselende aankleding op het toneel. Het was een grote happening waarbij tedere momenten zoals bij de jongste kleuters van Avanti met het liedje "BIBBEDIBABBEDIBOE" werden afgewisseld met melodrama waarbij de dansers op het toneel hun uitvoering lieten zien terwijl diezelfde uitvoering via de beamer dezelfde uitvoering op het strand ten tonele spreidde. 

Maar ook de 14 minuten lange creatie van "Peter Pan" was een groot adembenemend spektakel waarbij verschillende dansgroepen van Avanti in een samengesteld geheel alles uit de kast haalden. Er was gewoon teveel te zien om alles te kunnen vermelden van Indianen tot elfjes, van groepen Gangs die tegenover elkaar in een battle staan tot dansers in een soort hoeslaken. Ook mochten de C13 en de C16 nog eenmaal hun wedstrijddans laten zien waarmee zij in de grote finale stonden van het Nederlands Kampioenschap JazzDance 2018 in Ahoy. En natuurlijk niet te vergeten het slotspektakel waarbij iedereen van jong tot oud op het podium staat en dezelfde dans uitvoert, iets mooiers kan je niet eigenlijk niet bedenken. Gevolgd door een oorverdovend applaus van de bezoekers was een droom uitgekomen en geheel naar wens vervuld.
"The Dance Factory" is echt een waar schouwspel van wereldklasse. Het is één groot geheel waarbij het soort "Familia" gevoel overheerst en eenieder klaar staat voor een ander. En of het nu gaat om de mensen van de belichting, de toneelmensen of de dansers zelf, het saamhorigheidsgevoel is niet alleen zichtbaar maar werkelijk gewoon echt voelbaar ook. Een perfecte performance die is gecreëerd op gevoel en dat is natuurlijk de mooiste beloning die een groep kan neerzetten op het toneel.

Rest ons nog om iedereen te bedanken voor hun maandenlange tomeloze inzet en nog een speciaal dankwoord voor al die vrijwilligers die niet zichtbaar waren op het podium maar die op de achtergrond het onderste uit de kast hebben gehaald om "The Dance Factory" onvergetelijk te maken. Chapeau.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten