Afbeelding

Kortebaan afgelast!

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Weer gooien de weersomstandigheden roet in het eten van de Kortebaan in Voorschoten. Was het in 2014 de regen nu heeft de Stichting Paardensport Voorschoten in overleg met NDR, de Kortebaanbond en de gemeente Voorschoten moeten besluiten de Kortebaandraverij van aanstaande vrijdag niet door te laten gaan.

De temperatuur kan vrijdag wel eens oplopen tot 35 graden en dat is te warm voor een evenement voor mens én dier, vindt het bestuur van de Stichting Paardensport Voorschoten. Daarom is in samenspraak met de Gemeente, de NDR en de Kortebaanbond, deze beslissing genomen.  Een enorme teleurstelling voor de Stichting Paardensport Voorschoten die een maanden van voorbereiding aan deze grote publiekstrekker nu bijna letterlijk zien verdampen.

Leo van Vliet, voorzitter van de Stichting Paardensport Voorschoten laat weten. 'De verwachting is dat de temperatuur zo hoog oploopt dat we in het belang van de paarden, de toeschouwers en de sport niet kunnen organiseren. Er zijn veel instanties die belang hebben bij een snelle beslissing. Daarom hebben wij nu al de knoop doorgehakt.'

Jan Berg, bestuurslid van de Stichting Paardensport Voorschoten, is ook zwaar teleurgesteld. 'Maar we kunnen niet anders', zegt hij. Als de temperatuur inderdaad zo hoog stijgt is het niet verantwoord. De reden dat we nu de knop al hebben doorgehakt is dat we niet weer, net als in 2014 toen de zware regenval roet in het eten gooide, kort voor aanvang van de draverij het besluit wilden nemen. We hebben nu al heel veel kosten gemaakt in de aanloop naar het evenement, door nu al het besluit te nemen lopen we niet weer het risico nog eens duizenden euro's voor niets uit te geven.  

Gerard Post Uiterweer, voorzitter van de Kortebaanbond, kan zich goed vinden in het besluit van Voorschoten om de kortebaan te annuleren. "Het wordt waarschijnlijk bloedheet. Dan is dit de enige juiste beslissing. Voorschoten kan beter nu op de noodknop drukken, dan op het allerlaatste moment."

Vooralsnog is er geen sprake van een nieuwe datum voor de kortebaan van Voorschoten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 1 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 19 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 19 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 19 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 19 uur geleden