Heel Voorschoten Bakt, groot succes!
AlgemeenVoorschoten - De eerste editie van Heel Voorschoten Bakt is meteen al een reuze succes geworden. De jury heeft het niet makkelijk gehad. Prachtig versierde cupcakes en wonderschone taarten die allemaal ook nog eens heerlijk smaakten, ga er maar eens aan staan om de beste uit te halen.
De jury bestaande uit Menno de Koning (voorzitter) Nancy Hoogendoorn (Mevrouw Baktaart) en Rian Callenbach (chef-kok van de Hof van Duivenvoorde) hebben 8 verschillende cupcakes en 12 taarten geproefd en beoordeeld op smaak en presentatie.
Bij de kraam die bemand werd door de vrijwilligers van Theehuis Jansland was het een drukte van jewelste, daar werden de resterende taartpunten en cupcakes verkocht, de opbrengst 350 euro, ging naar het Theehuis Jansland.
Aan het eind van de middag werden de winnaars bekend. De beste cupcake is gemaakt door Roosje Brandwijk met haar mooi versierde unicorne cupcake.
Voorschotens beste taartenbakker is Ruby Ekkerman geworden. Haar 'Zucchini Summertime Pie' taart zag er niet alleen prachtig uit maar smaakte bijzonder lekker was het oordeel van de jury. Ruby heeft een volkstuin in Voorschoten 'ik besloot om de courgettes uit mijn volkstuin te gebruiken voor deze taart. Ik heb er jam van gemaakt en die in lagen tussen het taart deeg aangebracht en voor de garnering gebruikt'. Wie nieuwsgierig is geworden naar de taart van Ruby kan hem de komende drie maanden proeven in de hof van duivenvoorde waar hij dagelijks vers gemaakt zal worden.