<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De nieuwe groenzone en speelplek aan de Willem de Zwijgerlaan zijn vanmiddag feestelijk geopend door wethouder Lamers. Foto: gemeente Voorschoten
De nieuwe groenzone en speelplek aan de Willem de Zwijgerlaan zijn vanmiddag feestelijk geopend door wethouder Lamers. Foto: gemeente Voorschoten

Nieuwe groenzone en speelplek Willem de Zwijgerlaan

De vernieuwde groenzone/speelplek aan de Willem de Zwijgerlaan is op woensdagmiddag 29 augustus op feestelijke wijze in gebruik genomen. Wethouder Monique Lamers opende de speelplek samen met een aantal kinderen uit de wijk. Het ontwerp is samen met wijkbewoners en kinderen bedacht. De kinderen zijn erg blij met de nieuwe aanwinst in hun wijk. Met name de grote schommel is bij de meeste kinderen in de smaak gevallen. Bas: 'De schommel is heel leuk en het is fijn dat de bal niet meer kwijt raakt.'

Vorig jaar hebben alle omwonenden en kinderen mee kunnen denken over de vernieuwing van het groen en de speelplek aan de Willem de Zwijgerlaan. Er werd enorm enthousiast gereageerd op de oproep van de gemeente. Maar liefst 44 bewoners en 106 kinderen in de leeftijdscategorieën 0-6 en 6-12 jaar hebben meegedacht. Samen met hen heeft de gemeente een programma van eisen, schetsontwerp en definitief ontwerp gemaakt. De plek is in juni heringericht en werd meteen volop in gebruik genomen.

Wethouder Monique Lamers: 'Het ontwerpproces is een mooi voorbeeld van hoe inwoners en de gemeente constructief kunnen samenwerken om te komen tot een ontwerp waar iedereen blij mee is. Ik wil alle inwoners en kinderen bedanken voor hun bijdragen aan een plek die weer jaren mee kan.'  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten