<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

De Regenboog in actie voor veilig fietsverkeer

Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting. Om het fietsverkeer veiliger te maken, heeft RKBS De Regenboog afgelopen vrijdag meegedaan met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade. 

De Regenboog wil graag dat haar leerlingen veilig naar school fietsen, zeker nu ze in het donker naar school komen. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met maar liefst 20 procent. Patrick van der Spek, sinds begin dit schooljaar de directeur van de Regenboog: "Veilig op de fiets zitten heeft niet alleen met gedrag te maken, maar ook met materiaal. School besteedt natuurlijk al veel aandacht aan veilig gedrag, en met deze actie ook aan een veilige fiets." 

Fietsverlichtingsactie
De school kreeg van de ANWB Lichtbrigade een toolkit met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Een team van behulpzame en handige ouders ging daarmee aan de slag om de verlichting, remmen, reflectoren en bel te controleren. Bijna 200 fietsen zijn gecontroleerd, en een flink aantal moesten langs het reparatieteam. Ook werden er nog enkele fietsen doorverwezen naar de fietsenmaker. Al met al een geslaagde – en belangrijke! – actie. De kinderen van de Regenboog kunnen weer veilig de weg op.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten