Vrijmibo 2 is de winnaar van de eerste Voorschotense pubquiz. Foto's: Voorschotense Krant
Vrijmibo 2 is de winnaar van de eerste Voorschotense pubquiz. Foto's: Voorschotense Krant

Allereerste oranje pubquiz smaakt naar meer

Algemeen Regio nieuws

De Oranjevereniging heeft een nieuwe aftrap van het oranjefeest gevonden: de pubquiz. Woensdagavond werd de allereerste editie gehouden in Het Wapen van Voorschoten. En dat was een gigantisch succes. Vrijmibo 2 ging er met de winst vandoor. 

Maar liefst 20 teams hadden zich aangemeld voor de acht rondes van 10 vragen die varieerden van intro's van televisieprogramma's tot rebussen waar Voorschotense straten uit kwamen maar ook vragen over het dorp, muziekvragen, film, series en natuurlijk het Koninklijk Huis. Want wat was ook al weer de eerste zin van het Koningslied uit 2013. De hersens van de ruim 100 deelnemers kraakten flink. 

Na 2,5 uur ondervraging kon de winnaar bekend worden gemaakt. Er zaten maar drie punten verschil tussen de eerste drie. Vrijmibo 2 haalde 72,5 punten en ging er met de eeuwige roem, een wisselbeker en een gevulde tas van Dirk vandoor. Tweede werd La Maquina Naranja met 70,5 punten en derde, zijn we als redactie toch een beetje trots op: de Betweters van de Voorschotense Krant met 69,5 punten. 

Maar het was vooral de Oranjevereniging die de grote winst binnen haalde door dit nieuwe evenement aan het toch al volle programma rond Koningsdag toe te voegen. Geslaagd en voor zeker voor herhaling vatbaar! Waar kunnen we ons aanmelden? 

Een bomvol Wapen met deelnemers aan de pubquiz. Foto: VSK
Het team van de Voorschotense Krant haalde de derde plaats!! Foto: VSK

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 6 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24