<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Een lintje aanvragen kost wat tijd maar is niet zo moeilijk. De gemeente kan een helpende hand bieden. Foto: Gemeente Voorschoten
Een lintje aanvragen kost wat tijd maar is niet zo moeilijk. De gemeente kan een helpende hand bieden. Foto: Gemeente Voorschoten (Foto: )

Een lintje aanvragen? Zo moeilijk is dat niet!

Van lintjesregen was dit jaar in Voorschoten geen sprake. Maar twee, weliswaar zeer verdiend, Koninklijke onderscheidingen. Dat is niet veel terwijl er toch heel wat inwoners zijn die zo'n onderscheiding meer dan verdienen. Toegegeven, je moet er wel wat voor doen maar zo moeilijk is het nu ook weer niet. Ria Nebbeling van de gemeente weet er alles van en kan de aanvrager helpen. Die moet overigens wel op tijd beginnen want een aanvraag voor de lintjesregen moet voor 1 augustus dit jaar binnen zijn.

Voorschoten - Er zijn talloze vrijwilligers die bij verenigingen en organisaties zich onvermoeibaar inzetten. En dat vaak al decennia lang. Ook binnen de werkkring zijn er mensen die uitzonderlijke prestaties verrichten. Om deze anonieme werkers de erkenning te geven die ze verdienen, bestaan er de Koninklijke onderscheidingen die één dag voor Koningsdag worden uitgereikt.
Een onderscheiding moet altijd door iemand anders worden ingediend bij de burgemeester van de woonplaats waar de persoon die voorgedragen wordt, woont. Bij Ria Nebbeling van de afdeling Kabinetszaken kan een voorstelformulier worden aangevraagd. Daarin worden ook de regels waar een voorstel aan moet voldoen, uitgelegd. Vervolgens moet de brief, met motivering, het formulier en de ondersteunende brieven worden gestuurd aan de burgemeester van Voorschoten.

De motivering is het belangrijkste onderdeel van een aanvraag. Daarin moet worden aangegeven wat de verdiensten zijn van de persoon die wordt voorgedragen en waarom deze zo bijzonder zijn. De motivering moet een opsomming bevatten van de verschillende soorten activiteiten en de periode waarin deze activiteiten plaats vonden (in jaartallen).

De standaardprocedure duurt vrij lang, daarom is het belangrijk de aanvraag bijtijds in te dienen. Voor de lintjesregen in april is het zaak de volledige aanvraag voor 1 augustus in te dienen. Gaat het om een tussentijdse uitreiking bij een jubileum of een afscheid, dan moet de aanvraag vijf maanden voor die datum zijn ingediend. Dit jaar zijn er al vijf lintjes buiten lintjesregen om, uitgereikt.

Informatie over de aanvraagprocedure van een Koninklijke onderscheiding kunt u krijgen bij de afdeling Kabinetszaken, Ria Nebbeling, via telefoon 14 071 of per e-mail: rnebbeling@werkorganisatieduivenvoorde.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten