<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Fietsroute langs zilververleden Voorschoten

 "Stap op de fiets en beleef de zilverhistorie van Voorschoten.

Voorschoten - Vrijdag openden wethouders Nanning Mol (Economische Zaken) en Monique Lamers (Landschap) samen met Dorien Broekhof (senior marketeer Leiden Marketing), Hans Rasch (vice-voorzitter museum Voorschoten), Antoinette van Dorssen (directeur Kasteel Duivenvoorde) een nieuwe fietsroute die de geschiedenis in zal gaan als de Zilverroute. De Zilverroute is één van de zeven themaroutes binnen 'de Leidse Ommelanden'. Iedere route start bij de singel in Leiden en laat de fietser zien hoe groen, prachtig en waardevol de Leidse Ommelanden zijn. Voorschoten is een onmisbare parel in dit gebied.

De eigenaren van de imposante zilverfabriek aan de Leidseweg, de families Van Kempen en Begeer, drukten van 1858-1984 een grote stempel op de Voorschotense samenleving. Deze zilverhistorie is de rode draad in de Zilverroute (26 km vanuit Leiden /17 km rondje Voorschoten).

De wethouders Lamers en  Mol zijn enthousiast dat Voorschoten is opgenomen als één van de themaroutes binnen 'de Leidse Ommelanden'. "Met de oude Zilverfabriek, Museum Voorschoten, Kasteel Duivenvoorde, gezellige horecagelegenheden en andere aantrekkelijke afstappunten is deze route een aanrader voor iedereen.Voorschoten heeft een rijke historie en een bruisend centrum. Het is mooi hoe deze nieuwe fietsroute de bezoeker met een prachtig verhaal meeneemt door Voorschoten. Je kunt zelf bepalen waar je opstapt of afstapt en of je een groot of klein rondje fietst.

Bezoekers van de Farm Fair hebben al een voorproefje van de fietsroute kunnen nemen. Wethouder Lamers en de medewerkers van Museum Voorschoten deelden een gedrukte kaart uit tijdens dit unieke Voorschotense evenement. Naast de gedrukte kaart is er ook een handige fietshanger met daarop de knooppunten en een QR code om de route op de Smartphone te downloaden.

Niet alleen de Zilverroute, maar ook de Boerenkaasroute door Zoeterwoude is onlangs geopend. De komende jaren worden ook de andere themaroutes van de Leidse Ommelanden gelanceerd. Gemiddeld fietst een Nederlander zo'n 878 kilometer per jaar. Binnen Voorschoten en de Leidse Ommelanden ligt het gemiddelde daar nog ver boven. De themaroutes sluiten aan op de fietsbehoefte van inwoners en bezoekers van de regio. De Zilverroute kun je vinden op route.nl, leiden.nl, vorstelijkvrij.nl en duinhorstweide.nl. De gedrukte kaart is verkrijgbaar bij het gemeentehuis van Voorschoten, Museum Voorschoten in de Voorstraat, Kasteel Duivenvoorde en de VVV in Leiden.

Foto vlnr: Dorien Broekhof (senior marketeer Leiden Marketing), Monique Lamers (wethouder Landschap), Hans Rasch (vice-voorzitter museum Voorschoten), Antoinette van Dorssen (directeur Kasteel Duivenvoorde)  en Nanning Mol (wethouder Economische Zaken).  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten