<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Jongste jeugd Dag op MHC Forescate

Afgelopen zaterdag, 15 juni, was het groot feest op de hockeyvelden van MHC Forescate. Die dag konden de jongste jeugd hockeyers hun competitie van dit jaar met een mooi toernooi afsluiten.  Bij de jongste hockeyjeugd worden in de normale competitie de standen niet gepubliceerd en zijn er dus (in tegenstelling tot de oudere leeftijdscategorieen)  nooit poulewinnaars of verliezers bekend.
Dat omdat op deze leeftijd de ontwikkeling van de spelers belangrijker is dan het winnen van wedstrijden.    Aan het einde van elk seizoen komen dan alle teams uit een poule op een toernooidag samen op een  vereniging en sluiten dan met wedstrijden en allerlei activiteiten samen de competitie af. Overal in de regio worden dus door de Hockeybond verenigingen gevraagd om een aantal poules te ontvangen. Bij Forescate hebben ze al jarenlang een organisatie die elk jaar de lat weer erg hoog legt en er ook dit jaar weer in geslaagd is om van deze dag voor de 400 (!) bezoekers een onvergetelijke feestdag te maken. 

In de vroege ochtend was het nog even twijfelachtig of er door de plotselinge wolkbreuk niet sprake zou zijn van een jongste jeugd zwemdag in plaats van een hockeydag, door waterplassen op de velden.  Net voor begin van het toernooi verbeterde echter het weer en werden de velden weer droger, en kon er gelukkig gewoon gespeeld worden.

De opening van de dag kwam om 9.15 voor rekening van Jong Laurentius die met een muzikaal optreden de stemming wist los te maken.  Het was te zien dat Laurentius zich op een hockeyveld thuisvoelt, want ze trainen daar vaak voor grote concoursen, dus was voor hen een soort van "thuiswedstrijd".

Vervolgens begon het toernooiprogramma waarin de deelnemers zich geen moment konden of hoefden te vervelen.  Natuurlijk waren er de wedstrijden tegen alle pouletegenstanders van het afgelopen seizoen. Maar ook was en een behendigheidscircuit, een snelheidsmeter, spelletjes en een grote springkussen- stormbaan waar teams het tegen elkaar opnamen.  Ook was er een clinic in het programma ingebouwd waarbij de speelsters  hockeytechnisch het nodige konden bijleren en dat vervolgens in de praktijk konden oefenen en uiteindelijk als team gezamenlijk punten konden scoren en zich met de andere teams konden meten. 

Omdat de teams zich ook qua kleding aan het "Disney" -thema van dit jaar hadden aangepast, was het een vrolijke bijeenkomst van muizen, leeuwen, prinsen en prinsessen, feeën, Dalmatiërs en allerlei andere aansprekende Disney-figuren.  Gelukkig werden er van elk team een groepsfoto gemaakt die de deelnemers aan het einde van de dag ook uitgereikt kregen als aandenken.
Overigens gingen alle deelnemers met een mooi gevulde Goodie-bag naar huis met door Forescate en verschillende  sponsoren beschikbaar gestelde aandenkens aan deze dag, en natuurlijk een medaille van de KNHB voor iedere deelnemer.
De prijswinnaars voor alle spelletjes onderdelen hadden daarbovenop nog extra  prijzentas met schitterende teamprijzen.

Door de strakke organisatie (olv Ad de Gruiter , Joyce Visser en de lijncoördinatoren), de bijdragen van de sponsoren en de gemotiveerde Crew van Forescate Jeugdspelers die de hele dag de spelletjes hebben begeleid, was het voor alle deelnemers een geweldige dag. Dat in de loop van de dag ook de zon een kijkje kwam nemen boven de velden maakte het sprookje natuurlijk compleet……….

Moe maar voldaan vertrokken alle deelnemers na 16.00 uur weer naar hun eigen clubs in de hele regio terug, en kunnen de organisatoren zich nu alvast gaan voorbereiden op het Jongste jeugd dag feest van volgend jaar !
<< Foto's Ad de Gruiter>>


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten