Foto: G. van Dommelen
Foto: G. van Dommelen Foto: G. van Dommelen

19 nieuwe Communicanten er bij

Algemeen Regio nieuws

Afgelopen zondag 23 juni deden 19 kinderen uit Voorschoten van de parochiekern H. Laurentius en Moeder Gods hun Eerste Heilige Communie. Deze dag viel samen met Sacramentsdag, waar het bekende verhaal van de vijf broden en twee vissen centraal staat.

Op Sacramentsdag vieren Katholieken dat Jezus Christus Zichzelf onder de gedaante van brood en wijn aan de gelovigen wil geven als voedsel en voortdurend onder de mensen wil blijven. Daarom een extra mooie dag om deze eerste communie te vieren.

De kinderen hebben de afgelopen tijd geleerd wat er tijdens een viering allemaal gebeurt. In 7 gezellige bijeenkomsten hebben ze uit de Bijbel gelezen, gebeden, geknutseld, gezongen en veel gepraat over Jezus. Ze weten nu waarom de eucharistie belangrijk is.

De viering op 23 juni werd voorgegaan door Kapelaan Boris Plavcic. De kinderen hebben in processie gelopen. Hij heeft daarna de kinderen sacramenteel ingewijd in de eucharistie. Deze dag is een belangrijke stap in het geloofsleven van de kinderen. En veel ouders, familie en (ouders van) vriendjes waren erbij. 

Tijdens het project zijn de ouders ook actief betrokken geweest met inhoudelijke bijeenkomsten. Zij hebben geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar was dat de Natuurspeeltuin in Voorschoten.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 4 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 8 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 9 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 9 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 11 uur geleden