Afbeelding

Hou je hond lekker koel!

Algemeen Regio nieuws

Niet alleen voor mensen maar ook voor dieren is deze extreme hitte niet makkelijk. In de juni-editie van de krant gaf Dierenspeciaalzaak Voorschoten tips om je hond lekker cool mee op vakantie te nemen. Maar met deze temperaturen gelden de tips ook voor Nederland. Fredt de bulldog van de dierenspeciaalzaak aan het woord: 

'Het is zomer!!! Heerlijk lekker op mijn rug in het gras, poten in de lucht, zo krijg ik een lekkere warme buik! En we gaan op vakantie, misschien wel heel ver weg waar het nog warmer is. Dat vind ik wel eens een beetje te veel maar daar heeft mijn baas een oplossing voor!

Pijn aan mijn pootjes
Moet ik me nog voorstellen? Ik dacht dat het niet nodig was maar vooruit: ik ben Fredt, een Engelse bulldog, en ik loop regelmatig rond in de Dierenspeciaalzaak Voorschoten in winkelcentrum Hofland. Lekkere winkel hoor, heerlijk eten en zalige snoepjes. Maar daar krijg ik niet zo veel van. Volgens de baas moet ik op mijn lijn letten. En ja, als we straks op vakantie gaan, moet ik natuurlijk wel 'in shape' zijn. Maar, terug naar de zomer want ik roep wel dat ik zo lekker op mijn rug in de zon lig maar er zitten ook nadelen aan. De stenen buiten zijn namelijk vaak bloedheet en dat doet pijn aan mijn pootjes. Ze zeggen dat als het buiten 25 graden is, de stenen wel 50 graden zijn. Geen idee wat ze bedoelen maar het is echt niet fijn om dan buiten te lopen. Dus: laat ons honden lekker op het koele gras lopen en niet te lang wandelen. Ja, ik weet het, dat kan lang niet altijd. Koop dan hier in de winkel speciale potenwax of –spray. Als je dat op onze pootjes spuit, hebben we veel minder last.

Koelbanden
Op vakantie gaan vind ik het leukst. Het begint bij ons trouwens altijd waardeloos. Een roteind in die auto en als er dan geremd wordt, vlieg ik die hele auto door. Dat hoeft niet hoor, er zijn hier in de winkel tuigjes waarmee ik lekker vast zit. Warm? Ja, warm is het wel. Overigens, laat ons niet alleen in de auto, dat wordt zo ontzettend warm, dat overleven we niet. Maar tegelijkertijd kunnen we ook niet goed tegen airco. Zodra ik naar buiten ga, eh ja, ik moet er ook wel eens uit, dan wordt ik duizelig en rillerig. Niet leuk. Mijn baas heeft daarom een koelband gekocht. Gewoon hier in de zaak. Lekker fris om je nek en dan kan ik er wel weer tegen. Hij zegt dat die band mijn halsslagaders koel houden. Het zal wel, ik vind het lekker. Er zijn ook koelmatten waar je op kan liggen, ook lekker!

Enge beesten 
Als we ver weg gaan, krijg ik een speciale band om of een of ander goedje in mijn nek want in die warme landen heb je hele enge beesten: muggen, teken, vlooien, wormen. Schijnt niet zo goed voor me te zijn dus ik accepteer het maar. En dan mijn favoriete bezigheid: zwemmen en daarna rollen in het zand. Tegenwoordig hebben ze hier een speciaal hondenzwembad. Helaas niet meer opblaasbaar. Dat was leuk, één keer bijten en het bad liep leeg, leuk! Maar deze heeft harde plastic randen en is inklapbaar. En over nat gesproken, mijn baas heeft een speciale droogloopmat. Daar ga je op liggen en dan ben je zo weer droog. Van microvezel gemaakt, wat dat dan ook mag zijn.

Maar goed, er is meer. Ik ben erg gehecht aan mijn eigen voer, neem dat gewoon lekker allemaal voor mij mee. Als ik iets anders krijg, dan ga ik aan de diarree en dan ben je ook niet gelukkig met me. Maar ik ken ook honden die altijd vers vlees krijgen en dat is lastig, tenminste als je niet bij de Dierenspeciaalzaak langs gaat want daar hebben ze houdbaar vlees. En vraag dan ook even naar de speciale vakantie checklist, over chippen, paspoort en meer. Kan ik ook zorgeloos mee want dat vind ik leuk, of had ik dat al gezegd……

Dierenspeciaalzaak
Vooschoten 
Winkelcentrum Hofland
071-2073729
dierenspeciaalzaakvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 6 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 8 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 9 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 14 uur geleden 5
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10