Afbeelding

Commissaris van de Koning bezoekt veteranen

Algemeen Regio nieuws

Amper een week nadat hij als voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag naast de Koning het defilé stond tijdens het defilé, bezocht Jaap Smit de Voorschotense Veteranendag. Hij was daar op uitnodiging van burgemeester Bouvy-Koene. 

In het dagelijks leven is Smit Commissaris van de Koning maar daar ging het deze dag niet over. Alle aandacht was voor de veteranen, 35 in totaal, die werden geëerd voor hun inzet: 34 mannen en één vrouw en van de Tweede Wereldoorlog tot Libanon en Bosnië. 

Smit ging in op het werk van het comité dat in 2004 werd ingesteld door de minister van Defensie en tot doel heeft het bevorderen van maatschappelijke erkenning en waardering van Nederlandse Veteranen. Sinds 2014 mag het comité zich Nationaal Comité Veteranendag noemen.

Sinds 2005 is het comité de organisator van de Nederlandse Veteranendag, jaarlijks op de laatste zaterdag van juni. Daarnaast wordt er een permanente publiciteitscampagne gevoerd om de erkenning en waardering voor veteranen in Nederland te vergroten. Het comité ondersteunt initiatieven van en voor veteranen in gemeenten en op scholen, zoals lokale veteranendagen, het programma Veteraan in de Klas en de Witte Anjer.

Voor de Voorschotense veteranen is er vanaf 2006 een Veteranendag. De 13e editie werd traditiegetrouw in De Gouden Leeuw gehouden met na afloop van de toespraken natuurlijk de blauwe hap! 

Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 10 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 10 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 10 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden