Daan Verschoor neemt het eerste Pareltje van Voorschoten in ontvangst
Daan Verschoor neemt het eerste Pareltje van Voorschoten in ontvangst Foto: Vsk

Voorschoten heeft er een pareltje bij!

Algemeen

Voorschoten - Zaterdag 13 juli overhandigde Antonio Cavé het eerste Pareltje van Voorschoten aan Daan Verschoor, bestuurslid van het Comité Paardenmarkt. Daarna mochten familie, vrienden, bekenden en natuurlijk bierliefhebbers bij Slijterij Adegeest het bier van de Voorschotense Brouwerij Cavé proeven. Het mag gezegd worden, het Pareltje van Voorschoten smaakt uitstekend, het is een heerlijk fris bier dat het zeker goed zal doen in Voorschoten. Het is niet alleen verkrijgbaar bij slijterij Adegeest maar ook van het vat bij café De Lindeboom in de Voorstraat.

Om het Voorschotense element te onderstrepen kreeg het Pareltje van Voorschoten een etiket waarop een afbeelding van de Voorschotense Paardenmarkt  omstreeks 1800 staat. Antonio, 'Sjoerd van Essen ontdekte de afbeelding op een ansichtkaart bij de verbouwing van zijn café De Lindeboom, Hans van den Boogaardt heeft de afbeelding bewerkt, er hangt nu een grote foto in De Lindeboom en het mag op onze etiketten staan'.

Het nieuwe biert is door de brouwer Antonio Cavé en zijn vrouw Ruth gedoopt tot "Pareltje aan de Vliet". Antonio heeft al jarenlang een passie voor bierbrouwen en zijn vrouw Ruth doet hier enthousiast aan mee. Ze brouwen hun bieren achter in de schuur en experimenteren met diverse bierstijlen en ingrediënten. Het mooie van dit eerste bier is dat het is gebrouwen door Antonio samen met vier van zijn beste vrienden uit Voorschoten en hiermee is een bier gebrouwen door Voorschotenaren voor Voorschotenaren en is zoals ze zeggen het 'lekkerste biertje tussen Vliet en Noordzee'.

Antonio vertelt dat hij zijn bier al eerder op de markt heeft willen brengen maar kwam er 2 weken voor de geplande lancering achter dat er al een Voorschotens bier op de markt zou komen. 'Wij wonen vlak bij elkaar maar wisten helaas niet van elkaars bestaan, daarom heb ik besloten de lancering uit te stellen tot medio 2019. De tijd heb ik gebruikt om het bier verder te verfijnen.

Voorschoten heeft met de nieuwe Brouwerij Cavé nu twee bierbrouwers, eind 2018 presenteerde de Voorschotense Sander Rooijackers zijn eigen bier Voorschotens Triple van zijn Brouwerij Voorschoten, ook dit bier is verkrijgbaar bij slijterij Adegeest.

Voor meer informatie zie: www.brouwerijcave.nl, facebook en instagram.

Afbeelding
Afbeelding
Introductie van het Pareltje van Voorschoten bij Slijterij Adegeest
Afbeelding
Samenwerking op de Van Beethovenlaan!
Afbeelding
Afbeelding
De twee Voorschotense Bierbrouwers l.Antonio Cavé  r.Sander Rooijakkers

Nieuws overzicht

In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 1 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 2 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 17 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 19 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 20 uur geleden