<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Programma Voorschotense Paardendagen 26, 27 en 18 juli

Vandaag starten de Voorschotense Paardendagen. Helaas te warm voor de Korte Baan, die moest worden afgelast. De temperatuur is morgen (zaterdag) zodanig dat de paardenmarkt gewoon door kan gaan. Onderstaand het officiële programma, maar we kunnen er nog een spektakel aan toevoegen, vanmiddag zorgt de Voorschotense brandweer voor een waterfestijn op het Treubplein. Een 'coole' start van de Paardendagen! 

Vrijdag 26 juli Voorstraat

Avond/muziekprogramma

18.00 – 21.00 uur Terras Va Bene/La Casita, live muziek van de Acoustic Maniacs, een folk-rock band, een van de beste coverbands uit Den Haag.
21.00 – 02.00 uur Wapen van Voorschoten de fameuze Paardennach.

I.v.m. de weersomstandigheden gaat de Korte Baan niet door

Zaterdag 27 juli 

Paardenmarkt Programma Voorstraat
Vanaf 06.00 uur tot ongeveer 12.30 Paardenmarkt

Uiteraard begint de dag met de traditionele Paardenmarkt op De Voorstraat. Rond de klok van 06.00 uur worden de paarden en pony's aangevoerd via de ingang van de markt, hoek Voorstraat/Molenlaan.

10.00 – 10.15 uur: officiële opening Paardenmarkt

Traditioneel zal de opening van de Paardenmarkt worden verricht door burgemeester Pauline Bouvy-Koene door het planten van het marktkruis in de marktpaal op de Treubstraat.

09.00 – 13.00 uur: demonstratie hoefsmid & paardentandarts

Op het terrein van de paardenmarkt (hoek Bloklaan/Voorstraat) geeft ook dit jaar een hoefsmid demonstraties. Hij geeft uitleg bij het beslaan van paarden, die in een speciaal ontworpen stellage staan. Ook is dit jaar de paardentandarts weer aanwezig om tekst en uitleg te geven over gebitsverzorging voor paarden.

11.00 – 12.00 uur: Koekslaan

Onder leiding van vrijwilligers kunnen jong en oud onderling uitvechten wie als eerste een koek doormidden kan slaan.

12.45 – 13.45 uur: Orgelconcert door Herman Lodder

Inloop-orgelconcert in het Kruispunt, Schoolstraat 2, uitgevoerd door de cantor-organist van de Dorpskerk. Toegang is gratis.

18.30 – 20.30 uur: Demonstraties met paarden.

In de afgezette ruimte zullen diverse demonstraties worden gegeven door Stal Nico Calis. Deze stal staat bekend om de fokkerij van prachtige tuigpaarden en traint deze ook desgewenst voor de eigenaren. De demonstraties worden afgewisseld met het optreden van dweilorkest "De Bierbengels" en er kan weer touw worden getrokken achter twee Belgische trekpaarden.

21.00 – 00.30 uur: Live muziek.

Net als vorig jaar zal de gezamenlijke horeca in de Voorstraat zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma met live-band en DJ. Er spelen diverse live bands afwisselend op de podia in de Voorstraat.

Programma Berkhoutpark (speciaal voor kinderen)

09.30 tot ongeveer 15.30 uur

In het Berkhoutpark achter het gemeentehuis zijn diverse attracties voor kinderen. Zo is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding op een pony te rijden. Ook kunnen de kinderen zich gratis laten schminken door Maya-4-kids. En dit jaar is er weer de mogelijkheid je behendigheid te tonen door op 'Het Vliegend Tapijt' te blijven zitten dat door paarden wordt voortgetrokken. Verder is er een draaimolen en een Bungy-jump voor kinderen.

Programma Schoolstraat, Treubstraat en Treubplein

Van 09.00 – 16.00 uur zullen deze straten en het plein vol staan met kramen die diverse producten aanbieden, waaronder curiosa, streekproducten en nog veel meer. Voor ieder wat wils en altijd weer gezellig.

Zondag 28 juli 2019

12.00 – 14.00 uur: Ringsteken op pony's Voorstraat

Op de Voorstraat kunnen de jongeren onder ons hun behendigheid tonen bij het ringsteken onder de man; Iedereen met paard of pony, groot of klein, kan meedoen met dit nieuwe onderdeel. De start is op de hoek Bloklaan/Voorstraat en de finish ter hoogte van de Tramstraat. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar ringsteken@voorschotensepaardendagen.nl  Kom verkleed of heel netjes want er wordt gestreden om drie verschillende trofee's: Schoonste geheel, meeste ringen gestoken en de originaliteitsprijs. Doe mee of kom kijken!!!

14.00 uur: Ondertekening Certificaat van Bijschrijving

In het Museum Voorschoten vindt de ondertekening plaats van het certificaat waarmee de Voorschotense Paardendagen officieel worden bijgeschreven in de "Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland". Handtekeningen worden gezet door de directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, Leo Adriaanse, burgemeester Bouvy-Koene en de voorzitters van de Kortebaan en Paardenmarkt. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

15.00 – 17.00 uur: Seniorenmiddag

Traditioneel is inmiddels ook de seniorenmiddag op het kermisterrein aan het Burgemeester Van de Haarplein. Graag wordt weer gebruik gemaakt van de gastvrijheid en de oliebollen van de familie Janvier. De "senioren" van Voorschoten worden van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje. En uiteraard wordt tijdens deze middag de muziek verzorgd door Ed Vermeulen, al jarenlang een zeer gewaardeerd zanger en musicus.

Onze gasten mogen gebruikmaken van de toiletten in de sporthal.

Tijdens deze seniorenmiddag rijdt ook de paardentram met Belgische trekpaarden weer door het centrum.

15.00 – 19.00 uur: Kinderactiviteiten op de Voorstraat 

Een nieuw onderdeel van de Voorschotense Paardendagen zijn Kinder-Doe-Activiteiten op de Voorstraat die allemaal in het teken staan van het paard.

16.00 – 19.00 uur: Middag muziekprogramma

Podium Voorstraat. Een spectaculaire live band zal de Voorschotense Paardendagen afsluiten!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten