<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Jarige Soroptimistclub in actie voor School for Justice

De lokale Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o. bestaat in oktober 35 jaar.  Om dit te vieren organiseert de club een aantal evenementen om geld op te halen voor het programma School for Justice. 

De eerstkomende acties voor dit doel zijn een bridgedrive op zaterdagmiddag 5 oktober bij Duinstede Wassenaar en een filmavond in het filmhuis Wassenaar op dinsdag 29 oktober. 
Op de rol staat verder o.a. een pokertoernooi. Voor zowel de bridgedrive als het pokertoernooi geldt dat louter en alleen om de eer wordt gespeeld. De opbrengst gaat naar het goede doel. 

Wie of wat zijn Soroptimisten?
Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o. is onderdeel van de grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. Hun doel is het wereldwijd verbeteren van de positie en de rechten van vrouwen en meisjes. Soroptimist staat letterlijk voor Sorores (zusters) die het beste, optimum, nastreven.
De club Wassenaar/Voorschoten e.o. is opgericht op 6 oktober 1984 en telt op dit moment bijna 40 leden. De leden zijn werkzaam, of werkzaam geweest, in zeer uiteenlopende functies en beroepen.

School for Justice
School for Justice is een initiatief van Free a Girl. Het programma heeft tot doel slachtoffers van commerciële seksuele uitbuiting in Inda en Nepal op te leiden tot advocaat, journalist, juridisch maatschappelijk werker of politieagent om het systeem van binnenuit te veranderen en zo straffeloosheid rondom kinderprostitutie te bestrijden.
Soroptimistclubs in Nederland dragen bij door de persoonsgebonden kosten te financieren: opleiding, begeleiding, huisvesting, medische zorg, boeken e.d. De opleidingskosten zijn circa 
€ 4.000,- tot € 6.000,- per meisje.

Zie ook facebook.com/Soroptimist Wassenaar, www.soroptimist.nl of stuur een mail naar wassenaar@soroptimist.nl.

Aanmelden voor de bridgedrive op 5 oktober van 12.30 tot 17.30 uur bij Duinstede Wassenaar kan nu. De kosten zijn € 40,- per paar. Stuur vóór 15 september een mail met de namen en telefoonnummers van beide spelers naar bridgedrivewassenaar@gmail.com. Vermeld indien van toepassing ook de NBB-lidnummers. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten